Azt hitték, nem lesz több olyan orvos, aki kenőpénzért cserében, törvénytelenül jár el?

Akkor olvassák el ezt a hírt.
Hirdetés

Hiába kerülnek be a hírekbe időnként a korrupt orvosokról szóló beszámolók – pláne olyanokról, akik kenőpénzért cserében arra érdemtelen személyeket sorolnak be rokkantnyugdíjasnak –, azért még mindig akadnak olyan orvosok, akik szerint a leghatékonyabban és a legkevesebb erőfeszítéssel törvénytelen úton tehetnek szert egy kis mellékkeresetre.

Most például Kolozsváron lepleztek le egy olyan doktort, aki némi készpénzért cserében gyakorlatilag bárkit rokkantnyugdíjassá nyilvánított.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) közlése szerint idén, az április és szeptember közötti időszakban összesen 61 személyt nyilvánított pénzért rokkanttá úgy, hogy az érintettek határozottan nem minősülnek rokkantnak, és nem jogosultak rokkantnyugdíjra,

Az is kiderült ráadásul, hogy nem egyedül működött: közvetítőként egy nő  segített neki a csalásban – persze nem jószolgálati nagykövetként, értékes szolgálataiért személyenként 1000 és 1500 lej közötti összeget kért. A kenőpénzből 3-400 lej közötti összeget adott az orvosnak esetenként.

Mindkettejüket hétfőn kapcsolták le: rajtuk ütöttek, amikor az orvos rendelőjében éppen pénzt vett át a közvetítőtől.

Hirdetés

A közvetítőt 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték, míg az orvos „jutalma” 60 napos hatósági felügyelet.

Egyelőre.

Hirdetés