Névvel nem viccelünk, de Florian Bodog most biztosan boldog

Kollégáinak köszönhetően megússza az eljárást a volt egészségügyi miniszter.
Hirdetés

Hálás lehet a kollégáinak Florian Bodog volt egészségügyi miniszter, mert megmentették egy büntetőeljárástól. Jelenleg a PSD színeiben szenátor politikus ellen közokirat-hamisításért és hivatali visszaélésért indult volna eljárás, de a szenátus jogi bizottsága nem hagyta jóvá az ügyészek kérését a mentelmi jog visszavonásáról.

A bizottság elnöke, Robert Cazanciuc szerint nincs ebben semmi különös: Bodog tisztázta magát az ülésen, a kilenc tagú bizottságból öten mellé álltak, ketten tartózkodtak, és csak ketten szavaztak a büntetőeljárás engedélyezése mellett.

Az Országos Korrupcióellenes Ügynökség (DNA) szerint Florian Bodog volt egészségügyi miniszter mandátuma idején közbenjárt, hogy személyi tanácsosa 12 hónapon keresztül felvehesse fizetését, noha egyetlen alkalommal sem jelent meg a munkahelyén, így persze nem is láthatta el a munkaszerződésében rögzített feladatokat. Bodog 2017 februárja és 2018 januárja között alá is írta a fiktív munkatársnő jelenlétét igazoló jelenléti íveket, aki összesen 77 985 lejt kapott a fiktív szolgáltatásaiért. 

Hirdetés