Szeretné, hogy egy lámpa legyen Románia elnöke? Dăncilă szülővárosának polgármestere nem szeretné

Törvénytelenül kerültek ki Viorica Dăncilă szülővárosába a választási plakátok – mondja a PSD-s polgármester, aki rühelli a PSD-t.
Hirdetés

Ismerik a Lámpaarcú lány című számot? Mindegy, nem olyan jó.

Az viszont már annál jobb, hogy Viorica Dăncilă minisszterelnök asszony szülővárosában, a Teleorman megyei Videlén a polgármester le akarja szedetni a Viorica Dăncilă elnökjelöltségét promováló plakátokat és bannereket, mert azok engedély nélkül kerültek ki a helyi rendőrség szerint szeptember 12-éről 13-ára virradóra.

Bevezetem önöket a kulisszák mögé: Nicolae Bădănoiu polgármester úr is PSD-s politikus, csak most épp roszban van a PSD-vel. Az történt ugyanis, hogy a párt júliusi belső választásain ő szeretett volna lenni a PSD Teleorman megyei elnöke, ám Teleorman megye székhelyének, Alexandria városának (nem az, ahol leégett az a nagy könyvtár, ott még fel se épült) a polgármestere, Victor Drăguşin sokkal jobban szeretett volna a PSD Teleorman megyei elnöke lenni. Annyira, hogy valamiféle praktikával elérte, hogy egyedül ő induljon a címért, és így azért már nem volt olyan nehéz nyerni.

Erre Nicolae Bădănoiu annyira bedurcizott, hogy azonnal ki akart lépni a PSD-ből, viszont akkor a hatályos törvények értelmében a videlei polgármesteri tisztségét is azonnal elvesztette volna, így mégsem lépett ki, csak duzzog.

Kapóra jött hát neki, hogy egy kicsit keresztbe tehet a PSD országos elnökének, Viorica Dăncilă minisszterelnök asszonynak, aki (illetve a stábja) volt annyira könnyelmű, hogy nem kért engedélyt szülővárosában a kampányanyagának a kihelyezésére, csak úgy kirakták a molinókat az éj leple alatt.

Hirdetés

De még hogy, te szentséges Jézus! Most nézzék meg ezt a képet a lámpafejű Viorica Dăncilă asszonnyal… Bár tény, hogy ugye nem lehetett könnyű felhúzni oda azt a bannert éjszaka úgy, hogy még az a lámpa is a szakik szemébe világított. ¯_(ツ)_/¯

Bădănoiu polgármester úr egyébként kétszer is kérte a helyi PSD-től a reklámanyagok papírjainak leküldését, ami hétfőig ez nem történt meg. Ha továbbra sem történik meg, az elöljáró szerint a plakátok repülnek.

Bár gyanítom, ő is.

Hirdetés