Eltört az ujjam! Azonnal küldjenek egy mentőhelikoptert!

Főhősnőnk nem hasmenésért, hanem egy törött ujj miatt követelte a mentőhelikopter azonnali bevonását a Fogarasi-havasokban.
Hirdetés

Emlékeznek még arra a PSD-szenátorra, aki kiharcolta, hogy mentőhelikopterrel szállítsák Szucsáváról Bukarestbe, mert ment a hasa? Elég nagy politikai vihart kavart az eset, de legalább tisztázódott: a mentőhelikopterek igénylését szigorúan szabályozzák, és az orvosok csak nagyon indokolt, valóban sürgősségi esetekben rendelhetik el a bevetését. Nem mindenki számára evidencia ez, egyesek azt gondolják, a mentőhelikopter alanyi jogon jár nekik, még ha csak kisebb bajba kerülnek is.

Egy hegymászó nő, aki a Fogarasi-havasokban eltörte az ujját, nem volt hajlandó elindulni a hegyről, a Berbécs-katlan környékéről, míg nem jön érte egy mentőhelikopter. Az esetről az Argeş megyei hegyimentők számoltak be, nem kevés neheztelést érzékeltető hangnemben. Ha már hasmenésért egyszer jóváhagytak mentőhelikoptert, akkor miért ne biztosítsák ugyanazt az erőforrást egy törött ujjért? – kérdezték. A Facebook-bejegyzésükből kiderül: a nő ellátást kapott egy azugai hegyimentőtől, aki éppen a környéken járt, de utána kellett küldeni még egy mentőcsoportot is, hogy lehozzák a hegyről, valószínűleg segíteni kellett a hátizsákja cipelésében.

A hegyimentők azért nehezteltek, mert az akció mintegy négy órát tartott, és egy valódi vészhelyzet esetén nem tudtak volna segítséget nyújtani egy banális ujjtörés miatt.

Hirdetés