És azt tudta, hogy a magyar nyelv nem is létezik? Radu Banciu jól megmondta

Régi jó barátunk, Radu Banciu már megint irtózatos hülyeségeket bírt mondani.
Hirdetés

Egyre nehezebben tudjuk elhessegetni magunktól azt az összeesküvés-elméletet, hogy Radu Banciu, a B1 hírtelevízió kórosan magyargyűlölő műsorvezetője valójában nem kórosan magyargyűlölő műsorvezető, hanem a pénzügyminisztérium beépített embere, akinek az a feladata, hogy elérje: a csatorna a lehető legtöbb pénzt fizesse be az államkasszába.

Ismeretes, hogy eddig már számtalan alkalommal bírságolta meg a csatornát az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) Banciu barátunk eszelősen magyarellenes agymenései miatt.

Júliusban például a csatornának húszezer lejt kellett becsengetnie az államkasszába miatta.

És akkor most megint magyarozott egy jóízűt, igaz, ezt nem találták annyira súlyosnak, mert csak tízezer lejt kóstált.

(Tényleg, ezt vajon hogy döntik el a CNA-nál? Van egy táblázat, amely fokozatokba sorolja a magyargyűlöletet, és megvizsgálják, hogy Banciu éppen melyik fokozatot merítette ki?)

Banciut ismét a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat jelentette fel.

A televízió Lumea lui Banciu (Banciu világa) című műsorában ugyanis július 2-én Radu Banciu amiatt háborgott, hogy Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke differenciált érettségit kezdeményezett román nyelv és irodalomból a magyar iskolák végzettjeinek. 

Hirdetés

A műsorvezető kijelentette: Borbolynak nincs joga Hargita megye oktatásáról beszélni, hiszen nem oktatási miniszter. A magyar nyelvről azt állította, hogy az tulajdonképpen nem is létező nyelv, és hogy

a magyarok az egyetlenek, akik nem tudják beszélni annak az államnak a nyelvét, amelyben élnek, mert annyira buták, hogy egyszerűen nem képesek megtanulni románul.

Borboly Csabát szánalmas korcsnak nevezte, és kijelentette: aki nem ismeri a román nyelvet, annak irány haza. Oda, ahol a magyarok elképzelik, hogy a hazájuk van: Magyarországra.

A B1 TV-t idén 15 alkalommal rótta meg a tanács, amelyből kilenc esetben bírságot is kiszabott a televíziózásra vonatkozó szabályok megsértése miatt. A B1 TV-re idén kirótt bírságok összértéke 110 ezer lej.

Vagyis Banciu egész hatékonyan dolgozik az államkassza megtöltése érdekében.

 

Hirdetés