Nyugatot a román vendégmunkásoktól, Romániát pedig a fáról nemrég lemászott népektől félti egy polgármester

Úgy szórja a vad „metaforákat" Mihai Chirica, mintha nem lenne holnap.
Hirdetés

Iaşi szociáldemokrata polgármesterének soha nem kellett a szomszédba mennie egy jó kis hajmeresztő kijelentésért, az elmúlt napokban azonban kicsit messzire gurult a gyógyszere.

Az oktatási rendszert rendszeresen bíráló elöljáró egy hétfői tanévkezdő rendezvényen úgy fogalmazott, a romániai szakoktatás annyira gyatra állapotban van, hogy a külföldi építőtelepeken a román vendégmunkások teljesítenek a leggyengébben.

Mondjuk az sem volt gyenge, amikor a minap egy helyi televíziónak azt nyilatkozta, a fiatal generáció nem a romániai városokat választja, hanem külföldre megy dolgozni, és „látjuk amint a fiatal és szép lányok közül a legtöbben prostituáltakká válnak, és így lesznek tele a hírek a román kivándorlókkal mindenfelé”.

Mihai Chirica egyébként az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) is kiverte a biztosítékot, amikor egy helyi lapnak azt mondta, ha az állam nem fektet be az oktatásba, akkor „majd elárasztanak a kongóiak, a szomáliaiak, a szíriaiak, és más, a fáról nemrég lemászott népek, s majd ők lesznek a főnökeink”.

Ja, utólag azt mondta, kijelentését csupán metaforának szánta.  

Hirdetés