Európa nagyivói, csak tessék, csak tessék: Romániában lehet a legolcsóbban berúgni!

Országimázs-felelősök, most figyeljetek.
Hirdetés

Na kérem, el lehet felejteni a centenáriumra kidobott, rettenetesen giccses turisztikai kampányfilmet, át lehet szabni Románia új turisztikai brandjét, a Fedezd fel a Kárpátok kertjét (Explore the Carpathian garden) szlogent és persze az állítólag lopott logót: az unió statisztikai hivatala által közzétett friss felmérés pontosan megmutatja, mire kellene alapozni az országimázst.

Nem kell tovább drakulázni, kérem: az Eurostat-statisztikából kiderül,

Románia 2018-ban a legolcsóbb ország volt Európában, már ami a szeszes italokat illeti.

Összehasonlításképpen: Finnországban például az uniós átlagot 82 százalékkal haladja meg szeszes italok ára, míg Írországban ez az arány eléri a 77 százalékot.

A táblázat másik végén Románia áll: nálunk az uniós átlagnál 26,4 százalékkal kevesebbe kerül az alkohol, de ilyen szempontból

Bulgária (26%) és Magyarország (23%) is a spórlós nagyivók paradicsomának számít.

Javasoljuk tehát az idegenforgalmi minisztériumnak, hogy logóban szereplő levélábrát cseréljék le például egy söröskorsóra, a Fedezd fel a Kárpátok kertjét helyett pedig izgalmasabb lenne a Fedezd fel Kárpátok sörkertjét szlogent használni. Vagy az Isten anyjának a sörkertjét, tetszés szerint. 

Hirdetés

A külföldi turisták itt olvashatják el Shakespeare nyelvén az idegenforgalmi szempontból sorsdöntő fontosságú felmérést. 

 

  

Hirdetés