Elment nyaralni a földjére pályázó férfi meghívására – elhamvasztották

Ha földet akar eladni valakinek, és az illető meghívja önt egy hétre kirándulni – ne menjen!!!
Hirdetés

A 87 éves Alexandru Lokoshazy (valószínűleg Lőkösházy Sándor) nagyváradi lakos ugyanis elfogadta egy férfi meghívását, akivel hasonló ügyletet készült lebonyolítani, és nem élte túl.

A szomszédok értesítették a rendőrséget, miután a férfi nem tért vissza időben a nyaralásról, a rendőrök pedig a nyomozás során kiderítették, hogy nemcsak hogy meghalt – enyhén szólva gyanús körülmények között –, de suttyomban el is hamvasztották.

Lőkösházy több földterületet is birtokolt Nagyváradon és környékén, egy ilyen földparcella eladásáról tárgyalt egy másik férfival, aki meghívta őt az Erdélyi-Szigethegységbe egy hétvégi házba, hogy töltsön ott egy hetet. Az egyik szomszédja szerint az idős férfi nagyon örült a meghívásnak, mivel tömbházlakásában nehezen viselte el a hőséget.

A nyomozók szerint a férfit a nagyváradi krematóriumban hamvasztották el egy olyan halotti bizonyítvány alapján, amely szerint augusztus 31-én hunyt el.

A krematórium képviselője szerint Lőkösházy papírjai rendben voltak, egy szerintük megbízható temetkezési vállalat szállította át hozzájuk a testet, szabályzatuk pedig nem írja elő, hogy a hozzátartozóknak feltétlenül meg kell jelenniük a hamvasztás alatt, hiszen sokaknak ez túl fájdalmas lenne.

Hirdetés

A rendőrök azonosították azt a 38 éves férfit, aki meghívta a nyugdíjas váradit a nyaralásra. Mint kiderült, nem a hegyekbe mentek, hanem a gyanúsított a Nagyvárad közelében lévő Biharfélegyházára vitte Lőkösházyt, ahol a polgármesteri hivatal nyilvántartásba is vette.

A férfi valami olyasmit magyarázott, hogy az idős férfi lakcímét szerette volna megváltoztatni, de ez egyelőre zavaros, mint ahogy a Lőkösházy halálának körülményei is tisztázatlanok.

A rendőrség emberölés vádjával nyomoz. 

Hirdetés