A caracali rém feleségének bűnrészességét vizsgálja a DIICOT

Az asszony ellen in rem eljárás indult. Gyilkossággal gyanúsított férje ellen újabb nők tettek feljelentést nemi erőszak miatt.
Hirdetés

Több fejleményről is beszámolt a sajtónak Felix Bănilă, a DIICOT vezetője a caracali gyilkosságsorozat ügyében, miután újra kihallgatták a fő gyanúsítottat, Gheorghe Dincă-t. Bár korábban beismerte, hogy megölte a 15 éves Alexandra Măceșanu-t és a 18 éves Luiza Melencu-t, az újabb 12 órás kihallgatáson nem akart együttműködni a hatóságokkal. Idegességét valószínűleg az is fokozta, hogy ez volt az első kihallgatás, melyen a két feltételezett áldozat családjának ügyvédei is jelen voltak.

A fejlemények közül a legmeglepőbb az, hogy a gyanúsított felesége, Elena Dincă ellen is nyomozás indult, miután az egyik feltételezett áldozat, Luiza Melencu édesanyja nemrég feljelentést tett ellene. A főügyészség in rem eljárást indított, ami azt jelenti, hogy vizsgálják a gyanú megalapozottságát, konkrétan azt, hogy milyen nyomok mutatnak arra, hogy az asszony tettestárs lehetett, és ezek alapján megvádolható-e bűnrészeséggel.

Az ügyészség több szálon is nyomoz, felvették a kapcsolatot az amerikai és az olasz hatóságokkal is, de egyelőre nem kaptak választ. Gheorghe Dincă 2002 és 2008 között Olaszországban élt, ahol egyes híresztelések szerint egy nő bántalmazással vádolta meg, ezért kitiltották a félszigetről. Azt is vizsgálják, hogy a gyanúsított milyen ingatlanokkal rendelkezik Olaszország területén, továbbá milyen pénzmozgások történtek a gyanúsított és a családja bankszámláin. Az Amerikai Egyesült Államok hatóságaitól a DIICOT azt kérte, hogy szolgáltassanak információkat az ügyhöz kapcsolódó Facebook-profilok tevékenységéről. Időközben az ügyészek zárolták Dincă vagyonát, lefoglaltak három caracali ingatlant és négy gépjárművet.

A Gheorghe Dincă elleni bűnhalmaz négy rendbeli nemi erőszakkal egészült ki, miután újabb nők tettek ellene feljelentést.

Hirdetés