Meglepetés: itt egy újabb államelnökjelölt, úgy hívják, Balhés, és találkozott Istennel meg az ördöggel is

Nem vicc. Tényleg így hívják. És tényleg bratyizott az Úrral meg a Tisztátalannal. A programja pedig egyenesen apokaliptikus.
Hirdetés

Azon talán már nem lepődik meg senki, hogy az idei elnökválasztási fesztivál line-upja enyhén szólva tarkabarka. De amikor már épp azt hinnénk, nincs új a nap alatt, előáll egy újabb sztárjelölt, és az állunk megint ott gurul a kövezeten.

Tessék megfogózni, meredek dolgok következnek.

A vadiúj elnökjelölt neve Marian Bătăiosu, vagyis Balhés Marián. A pontosság kedvéért: 2009-ben és 2014-ben is jelentkezett, de egyszer sem sikerült összegyűjtenie az induláshoz szükséges 200 000 aláírást. Talán majd most! Foglalkozása gépészmérnök, hivatása festő. Függetlenként kíván indulni a választási küzdelemben, szlogenje pedig a következő: Szép Romániát!

Na de, mielőtt elmesélnénk, hogy is képzeli Balhés úr Románia megszépítését, muszáj megosztanunk az elnökjelölt két vallomását, amelyet programközleményében is megosztott a világgal.

2000. július 23-án Balhés úr találkozott az élő Istennel.

Elmondása szerint meggyújtott odahaza egy gyertyát, mire egy hosszú utcán találta magát, magas fák sorjáztak rajta, melyek félig víz alatt álltak, mert esős idő volt, aztán megpillantotta saját házát, amelyet hó borított. Hopp, ez bőséget jelent, gondolta Balhés mester, aztán eszébe jutott, hogy vajon Isten hogy néz ki? A saját lelkére gondolt elmélyülten, aztán leengedte az elméjét a szívébe. És hirtelen szédítő sebességgel emelkedni kezdett és egy Fényóceánban ébredt. Minden Fény volt. Először meglepődött, majd szeretet, végül béke öntötte el. Ő maga is Fénnyé vált! Az Istennel való egyesülés rövid ideig tartott, aztán Balhés úr visszazuhant a saját testébe és a Fény helyét átvette a Sötétség.

Egy másik éjszakán alvás közben történt, hogy Balhés úr hirtelen nehéznek érezte a szívét, mintha valaki ránehezedett volna, majd a félhomályban megpillantott valami feketét, amely egy fejre emlékeztetett és

iszonyatos gonoszság áradt belőle, miközben így csinált: Váááááááááááááááááááá!

Balhés úrnak végül sikerült megszabadulni a a gonosz lélektől és villanyt gyújtott. Rettenetes élmény volt: a Tisztátalan meg akarta ölni!

Nos, ezek után bátran rátérhetünk a jó jelölt programjára. Mindenek előtt, Romániának fel kell készülnie az Európai Unió széthullására, mert a közelgő gazdasági válság cafatokra fogja tépi, el is fog tűnni az euró. Ami a NATO-t illeti, az egy rozoga szervezet, és az eljövendő fegyveres konfliktusok (Oroszország kontra Grúzia, AEÁ plusz Izrael kontra Irán, Törökország kontra Görögország stb.) bebizonyítják a NATO működésképtelenségét.

Hirdetés

Na de mi legyen a Szép Romániával? Balhés úr szerint elsősorban meg kell erősíteni a mioritikus haza védelmi erejét és fel kell készülni a harcra Oroszország és európai szövetségesei ellen. Értik, ugye?

És most jön a veleje:

Romániát át kell változtatni Isten Országává, Bukarest legyen az Új Jeruzsálem, és persze mindez a régi jó Nagy-Románia határai között!

Továbbá: Románia fővárosa költözzön át Targovistére, Románia vállalja fel a népek újratérítését a keresztény hitre (ortodox? katolikus? Egyéb? erről nem szól az úr), aztán létre kell hozni a Keresztény Világ Államainak Unióját, amelynek kormánya értelemszerűen Bukarestben székel majd.

Na kérem. Mi már tudjuk, kire fogunk szavazni. Már ha akad 200 000 futóbolond, aki aláírja Balhés úr jelölti íveit, hogy konkrétan indulhasson az elnökválasztáson.

Hirdetés