Egymást büntetik a közlekedési és a helyi rendőrök Szatmárnémetiben

Elmérgesedett a viszony a rendőrök között.
Hirdetés

Elviekben mind a helyi, mind a közlekedési rendőrségnek az a dolga, hogy betartassa a törvényeket és kiszűrje a szabálysértéseket a közutakon. Ehhez képest Szatmárnémetiben újabban azzal vannak elfoglalva, hogy egymással hadakozzanak. Az egész onnan indult, hogy a megyei rendőrség épülete előtt rendszeresen szabálytalanul parkolnak a járőrök, amiért a helyi rendőrség elkezdett büntetéseket osztogatni. Válaszlépésként a közlekedési rendőrök is akcióba lendültek, és szerda délelőtt célba vették a helyi rendőrség székhelye előtt parkoló gépjárműveket, okot keresve a büntetésekre.

A példátlanul elmérgesedett viszony kapcsán Kereskényi Gábor polgármester a Portal SM hírportálnak nehezményezte, hogy amikor az útlezárások miatt segítséget kértek a megyei rendőrségtől a forgalomirányításban, azt a választ kapták, hogy a rendőrhiány ezt nem teszi lehetővé. Ennek ellenkezőjéről tanúskodik a szerda reggeli akció, amikor nem okozott problémát járőröket küldeni a helyi rendőrség előtti ellenőrzésekhez, jegyezte meg az elöljáró, aki reményét fejezte ki, hogy a két rendőrség jobban együtt fog tudni működni. Elvégre ezt követeli meg a közösség szolgálata is.

Az viszont tény: jó volna, ha végre megtanulnák a rendőrök is – függetlenül attól, hogy melyik szervhez tartoznak –, hogy a törvények rájuk is ugyanúgy vonatkoznak, mint minden más állampolgárra ebben az országban.

Hirdetés