Akkora lóról beszélt az őt megbüntető rendőrrel a PSD-s tanácsadó, hogy Kincsem a kanyarban sincs hozzá képest

Majd bement tovább arcoskodni az őrsre, ahhoz, hogy kiderüljön: be is van tintázva.
Hirdetés

Amúgy az ügy nyomán már csak extanácsadó, de ne siessünk…

Azokban a szép, önfeledt időkben, amikor Lucian Rădulescu még Laura Moagher PSD-s képviselő tanácsadója volt – azaz hétfő délutánig – még azt hitte magáról, hogy ő bizony bármit megtehet, mint a király legkisebb fia. Jól gyorsult az új kocsi, sütött a nap, csiripeltek a madarak, bár utóbbit a hangszigetelt, légkondicionált járműben Lucian Rădulescu nem hallhatta. Igaz, nem is nagyon akarta hallani.

Leparkolok itten – gondolta Lucian Rădulescu a méltán nem világhírű Păulești községben, Prahova megyében, és úgy is tett, ügyet sem vetve a „leparkolni itten márpedig tilos” táblára.

Ám ekkor váratlanul feltűnt a gonosz boszorka a forgalmi rendőrség járőrkocsija, benne az irgalmat nem ismerő forgalmi rendőrökkel, akik el is kérték Lucian Rădulescu papírjait, hogy kiállítsák az ilyenkor megszokott büntetésről a pecsétes okmányt.

Ekkor ügetett be a színre a Kincsemnél sokkal de sokkal nagyobb táltos paripa, akit – mint később kiderült – Zöldfikár Etilalkoholnak hívtak.

Fel is pattant hát rá Lucian Rădulescu, aki akkor még azt hitte, neki mindent szabad, mint a király legkisebb fiának, és onnan a magosbúl rivallt rá a zord forgalmistákra: „Ugyan mit gondolnak kendtek, kivel vagyon dolga kendteknek?!”

A valóságban valami olyasmit ordibált az esetet videóra rögzítő rendőrnek, hogy nem hiszi, hogy éppen vele, Lucian Rădulescuval szeretne konfliktusba kerülni, és hogy majd ő, Lucian Rădulescu megmutatja neki.

A videófelvételt a brassói sztárrendőr, Marian Godină osztotta meg saját Facebook-oldalán. Sajnos ezen az is hallható, hogy Lucian Rădulescu azt a testrészét is emlegette, amelyet nem lenne illendő emlegetni. 🙁

Ezután Lucian Rădulescu Zöldfikár Etilalkohol hátán előrángatta a képviselőházi igazolványát, és úgy rácsapta a rendőr kezében lévő többi papírjára, mint amikor az ember azt mondja: huszonegy.

Hirdetés

A rendőrt ez nem hatotta meg, visszaadta neki a tanácsadói munkáját igazoló okmányt, mire Lucian Rădulescu a többi papírját hátra hagyva elhajtott a helyszínről. Majd felhívta az 112-es segélyhívó számot, ahol elpanaszolta, hogy a rendőr illegálisan (!) elszedte tőle az iratait.

Majd gépkocsijával a rendőrőrsre hajtott, ahol tovább folytatta a verbális földművelést (paraszt volt), ám ekkor a rendőröknek is feltűnt, hogy bűzlik az alkoholtól. Miután belefújt a szondába, kiderült, hogy 0,16 mg/l volt a véralkoholszintje, így nemcsak a tilosban parkolásért, és a hivatalos közegekkel szembeni ellenállásért/szitkozódásért büntették meg, hanem ittas vezetésért is (összesen 2875 lejre), utóbbiért a jogosítványát is bevonták.

Lucian Rădulescu később elismerte, hogy nem megfelelő nyelvezetet használt, de hozzátette, hogy szerinte az illető rendőr „már rég vadászott rá”. Ja és azt is hazudta, hogy a képviselőházi igazolványa a többi papírjával együtt került a rendőr kezébe, holott a videón egyértelműen látszik, hogy azt külön adja oda a közegnek.

Laura Moagher képviselő asszony kedden a Facebook-oldalán közölte, hogy elfogadhatatlannak tartja Lucian Rădulescu viselkedését, akivel azonnali hatállyal beszűntet minden további együttműködést.

Lucian Rădulescu egyébként füstbe ment tanácsadói állása mellett a CSM Ploiești focicsapat igazgató-helyettese, ám onnan meglepően szerény összeget, 12.714 lejt visz haza évente, így nem árt, ha összehúzzák a nadrágszíjat.

Zöldfikár Etilalkohol már messze jár, Lucian Rădulescu pedig elgondolkodhat rajta, milyen könnyen lesz a király legkisebb fiából a piactér koldusa.

Hirdetés