Megírtuk, hogy zuhan a PSD népszerűsége, erre a srácok bepróbálkoznak a jó öreg nyugdíjemeléssel

Ami természetesen dicséretes dolog, csak ne lenne olyan cefetül kampányszaga az egésznek.
Hirdetés

Alig írtuk meg, hogy történelmi mélyponton van a Viorica Dăncilă kormányfő vezette Szociáldemokrata Párt népszerűsége, a munkaügyi miniszter máris bejelentett egy 15 százalékos nyugdíjemelést.

Marius Budăi esküdözik, hogy a mintegy ötmillió kisnyugdíjast érintő emelésbe nem rokkanunk bele államkasszástól, de azért hiszem, ha látom.

Jól hangzik az a 15 százalék, de a valóság eléggé elkeserítő: a jelenlegi legkisebb, 1100 lejes nyugdíjak tulajdonosainak szeptembertől már 1265 lejt penget ki a postás, aki mindig kétszer csenget. Az úgynevezett szociális nyugdíjon tengődők, akik eddig 640 (??) lejt kaptak havonta, ezentúl kőkemény 704 (???) lejt tehetnek zsebre, úgyhogy most már tényleg minden rendben van.

Magyarán nyugdíjasonként alig lesz érezhető az emelés, arra viszont pont jó lesz, hogy újabb lyukat üssön az amúgy is ementáli sajthoz hasonlatos államkasszán.

A legnagyobb hazai pártnál pedig jól tudják, hogy ez akár ötmillió szavazatot is hozhat a konyhára.

Hirdetés

Marius Budăi szerint év végéig biztosan nem megy csődbe Románia az emelések miatt, vagyis a novemberi elnökválasztásokig, amelyen Viorica Dăncilă miniszterelnök asszony is indul, még minden rendben lesz. Egyébként meg utánuk a vízözön.

Amúgy romániai társadalom egyre inkább elöregedik, így a nyugdíjak kifizetése a jövőben még nagyobb terhet jelent majd mindannyiunkra nézve. 

Hirdetés