Magyarbarát rómaiakat, a már ismerős Celticet és Bölöni egykori csapatát fogta ki CFR

Ha már a Barcelona, Dortmund, Internazionale BL-csoportot elkerülte a kolozsvári focicsapat, az Európa Ligában jön az olasz és a francia kupagyőztes, valamint egy régi ismerős.
Hirdetés

Kedd délben az UEFA nyoni székhelyén kisorsolták a második számú európai kupasorozat, az Európa Liga csoportjainak összetételét. A Bajnokok Ligájából átkerült Kolozsvári CFR az olasz Lazio, a BL-ben alig két hete legyőzött skót Celtic Glasgow és a francia Stade Rennes csapataival került össze az E-csoportban.

A római klubok közül eddig csak az AS Romával került össze a CFR, 2008-ban és 2010-ben is a BL csoportkörében. A kétszeres bajnok (1974, 2000) bajnok Lazio olasz kupagyőztesként jutott el idén az EL-be, legismertebb játékosai a szerb Szergej Milinkovics-Szavics középpályás és az olasz válogatott támadó, Ciro Immobile. Hírhedt szurkolótábora viszont kedveli a magyarokat, a meccseken rendszeresen éneklik az 1956-os forradalomra emlékező Avanti ragazzi di Buda (Előre budai srácok) című dalt.

Az 50-szeres skót bajnok, 1963-as BEK-győztes Celtic viszont visszatér Kolozsvárra, miután augusztus elején 1-1 es döntetlen játszott a Fellegváron, majd Glasgow-ban 4-3-ra kikapott a vasutasoktól. Ez a pótvizsgák átka: újra kihúzhatod ugyanazt a tételt.

A két klub csütörtökön még Bilel Omrani megvételéről tárgyalt, sajtóhírek szerint a CFR 3 millió fontot kért a francia csatáráért, ám az üzlet végül nem jött össze. A francia Stade Rennes mifelénk elsősorban arról ismert, hogy 2003 és 2006 között Bölöni László volt az edzője. A normandiai együttes Ligue 1 legutóbbi idényében csak tizedik volt, ám a Francia Kupa döntőjében 11-esekkel legyőzte a Paris Saint-Germaint, így szerepelhet az EL-ben.

A magyar bajnok Ferencváros, amely 15 év után játszhat ismét a csoportkörben, az orosz CSZKA Moszkvával, a bolgár Ludogoreccel és a spanyol Espanyollal került egy csoportba. A csoportkör fordulóit szeptember 19-én, október 3-án és 24-én, november 7-én és 28.-én, valamint december 12-én rendezik, valamennyi csoportból az első két helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba. 

Hirdetés

 

 

Hirdetés