Felrakta a biciklijére a mezőn talált második világháborús bombát, úgy furikázott a közúton

Egy fel nem robbant 50 kilogrammos lövedékkel mi nem bánnánk ilyen könnyelműen, az biztos. Az elképesztő eset Arad megyében történt.
Hirdetés

Könnyen tragédiához vezethetett volna az a vakmerő vállalkozás, amit egy Arad megyei férfi lépett meg, aki úgy gondolta, jó ötlet a biciklije csomagtartóján szállítani egy fel nem robbant második világháborús lövedéket. A Szépfaluból származó „hősünk” a mezőn találta az 50 kilogrammos bombát, és mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, felrakta a biciklijére, hogy elszállítsa a helyszínről. Hogy hova akarta vinni, azt nem tudhatjuk, valószínűleg arra gondolhatott, hogy pénzzé teheti a szerkezetet, de végül meggondolhatta magát.

A bombával tekerő férfit Arad és Szépfalu között örökítette meg egy sofőr, aki szólt a hatóságoknak a szokatlan csomagról. A katasztrófavédelem emberei azonnal akcióba lendültek, és a 682-es megyei út mentén megtalálták a bombát, amelyet az út szélén hagyott a férfi. Mivel közben besötétedett, éjszaka pedig a hatóságok nem végeznek lövedék-megsemmisítést, keddre maradt a feladat. A bombát öt méterre az úttól őrizték egész éjszaka, hogy kedden a megfelelő óvintézkedések mellett hatástalanítsák.

Hirdetés