A rendőrségnek is feltűnt, hogy megugrott a drogozó sofőrök száma idén nyáron

Húsz százalékkal több kihágást tapasztaltak a közutakon, nőtt az alkohol vagy drog hatása alatt álló gépjárművezetők száma is.
Hirdetés

Nem tétlenkedtek a közlekedési rendőrök a nyári főszezonban, bőszen osztogatták a büntetéseket a nyaralni igyekvő, vagy onnan hazatérő lakosságnak. Rá is szolgáltak a sofőrök: soha nem volt még ennyi közlekedési kihágás, mint az utóbbi időszakban. A belügyminisztérium tájékoztatása szerint 42 ezer jogsit vettek el, ami húsz százalékkal több, mint a tavaly. A közlekedésrendészet 440 ezer sofőrt büntetett meg, 143 ezret gyorshajtásért.  Nőtt azoknak a sofőröknek a száma, akik alkoholt vagy drogot fogyasztottak, és úgy ültek volánhoz. Mintegy 6 600 jogosítványt vettek el ittas vezetésért.

A szóvivő – stílusosan – a tengerpati Mamaián tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a belügyminisztériumi alkalmazottak 212 ezer esetben jártak el, 10 ezer eseményt biztosítottak, és összesen 600 ezer büntetést állítottak ki. Fokozott rendőri jelenlétet biztosítottak a Fekete-tenger partján is.

Vezessünk óvatosan, nem csak saját és mások testi épségéért, hanem azért is, mert a rendőrök 300 radart vetettek be a gyorshajtók kiszűrése érdekében.

Hirdetés