Klaus Iohannis és barnára sült liberálisai ügyesen rászervezték kampányukat az augusztus 10-i tüntetésekre

De tényleg, öröm nézni.
Hirdetés

Lassan hónapok óta tudja egész Románia, hogy augusztus 10-én, szombaton hatalmas tüntetések lesznek Bukarestben és az ország nagyvárosaiban, a tavalyiak mintájára (de remélhetőleg atrocitások nélkül).

Igen ám, de idén novemberben elnökválasztás lesz. És erre mit találtak ki a nyári vakációikon alaposan lebarnult liberálisok? Pont szombatra szervezték meg a választási kampány lendületes elindítását és a jelölti aláírásgyűjtést. Persze nem a Győzelem, sem a Forradalom téren, ahol a tüntetések kezdődnek kora délután, hanem a közelben levő Egyetem téren. Mindenki ott volt, aki számított: a magyarbarátságukról híres főliberális Ludovic Orban és a frissen első alelnökké felkent Rareș Bogdan, de megjelent maga Klaus Iohannis is, boldogan lubickolt a tömegben, szépeket mosolygott, megszorongatta a jelenlévők kezét, fotózkodott egyre-másra, aztán bejelentette, hogy köszöni a Nemzeti Liberális Pártnak a kiváló munkát, a nép meg szépen írja alá az ő jelöltségét, mert ha minden jól megy és ismét államelnök lesz belőle, akkor kezeskedik arról, hogy a szociáldemokrata (PSD) katasztrófa-kormányzást követően Romániában ismét a normalitás uralkodjon.

A szombati tüntetések témáját az elnök úr igyekezett kerülni, annyit azonban mégis elmondott (nyilván egyáltalán nem kampánycélból), hogy reméli, nem fognak megismétlődni a tavalyi atrocitások, melynek során a PSD-kormány botokkal és könnygázzal rátámadt a saját, békésen tüntető polgáraira.

Hirdetés