Túllőtt a célon a caracali gyilkosságok helyszínén szelfiző ügyvéd

Luiza családjának ügyvédje nem feltűnősködhet tovább a nyomozás helyszínén, ugyanis kitiltották.
Hirdetés

Aligha van ésszerű magyarázat rá, és etikai kérdéseket vet fel az, hogy Luiza Melencu családjának ügyvédje, Tonel Pop a caracali gyilkosság helyszínén szelfizett. Pontosabban – mint utólag kiderült –, nem a klasszikus értelemben vett szelfiről volt szó, hanem „csak” pózolásról, mert nem saját magáról készítette a fényképet.

Az eddig is feltűnősködő ügyvéd azzal védekezett, hogy viccesnek találta azt a védőruhát, melyet a helyszínelők rá adtak, ezért megkérte a kriminológusok főnökét, hogy készítsen róla egy fotót, amit később törölt. Elmondása szerint engedélyt kért rá, és 30 méterre történt a helyszínelők sátraitól. A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) ügyészei nem tartották viccesnek az esetet, és értesítették az ügyvédi kamarát. Ők úgy tudják, hogy nem csak magáról csináltatott fotót, hanem a gyilkos házát is megörökítette. 

Tonel Pop most azt állítja, hogy az eset csak ürügyként szolgált arra, hogy eltávolítsák a nyomozás helyszínéről, ugyanis sokaknak nem tetszett, amiket nyilatkozott a nyomozás menetéről. Akárhogy is legyen, nem vall profizmusra, sem az áldozatok iránti tiszteletre a cselekedete. 

Hirdetés