A nagy testvér mindent lát: Boc bekamerázza a helyi rendőröket

Lejárt a teraszos kávézgatás és vég nélküli telefontaperolás korszaka a helyi rendőrök számára Kolozsváron. Muszáj lesz dolgozni, legalábbis szolgálati időben.
Hirdetés

A helyi rendőrök hatékonyságának maximalizálása érdekében idén ősztől testkamerákkal figyelik a szolgálatot teljesítő járőröket nyolcórás munkaidejük teljes ideje alatt. Emil Boc polgármester egy rádiós beszélgetőműsorban beszélt arról, hogy a helyi költségvetésből már elkülönítették a hordozható kamerák beszerzésére szánt összeget.

Mindez egyrészt a rendőrök védelmét szolgálja majd, hiszen a központnál azonnal látni fogják, ha esetleg veszélyessé válik egy intézkedés – mondta az elöljáró, aki azt a másik fontos szempontot sem hallgatta el, hogy a kamerák révén nyomon tudják követni, merre járnak a rend éber őrei. Nehogy véletlenül az a helyzet álljon elő, hogy a közösségi ügyek helyett a rendőrök személyes telefonbeszélgetésekkel vagy teraszos kávézgatásokkal töltsék ki nyolcórás munkaidejüket.

Amerikában már régóta használnak testkamerákat a rendőrök, ami fontos a rendőri munka átláthatósága szempontjából is.

Bennünk az a kérdés merült fel elsőre, hogy vajon a rendőröket megfigyelő személyzetet is megfigyelik majd valakik? És a polgármester úrra vajon mikor szerelnek fel egy testkamerát? Csak mert lehet, hogy arra is volna igény.

Hirdetés