Visszasomfordált a háromszéki fogyasztóvédelem élére a székelyíztagadó Mircea Diacon

Bár Kovászna megyében senki nem látja szívesen, mégis kiharcolta, hogy visszahelyezzék.
Hirdetés

Mircea Diacon eddig mindig elérte, amit akart, és sikerült elkerülnie azt, hogy viselt dolgai miatt felelősségre vonják. Részegen kocsmai verekedésbe keveredett, megúszta. Ittasan balesetet okozott, megúszta. Nemi erőszak kísérletével gyanúsították, megúszta, igaz, távoznia kellett a rendőrség kötelékéből. Agresszíven viselkedett, fenyegetőzött, megúszta. Következetesen magyarellenes tevékenységét nyilván megúszta, sőt felfelé buktatták, egy időben a brassói regionális fogyasztóvédelmi főfelügyelőség élére helyezték. Onnan került át a Beszterce-Naszód megyei fogyasztóvédelmi hivatalhoz.

Az áthelyezésnek nem örült túlságosan, így óvást nyújtott be ellene. Persze, a Kovászna Megyei Törvényszék neki adott igazat, és szerencséjére az alapfokú ítéletet az országos hatóság nem óvta meg. Így kerülhetett vissza a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség élére. A Székelyhon értesülése szerint év végén áthelyezett főfogyasztóvédők újra visszakerültek tisztségükbe, így a Brassó, Fehér, Hargita, Maros, Kovászna és Szeben megyét ellenőrző, brassói székhelyű központi regionális fogyasztóvédelmi főfelügyelőség élén is újra Claudiu Sorin Susanu áll.

Mircea Diacon a Kovászna megyei politikai vezetők szerint erkölcsileg méltatlanná vált a fontos állami hivatal vezetésére, ezért több ízben is kérték lemondását. Hiába.

Diacon azzal vált „híressé”, hogy az általa vezette hatóság négy évvel ezelőtt árucímkéinek kicserélésére kötelezett egy hentesárut forgalmazó céget, amely a címkékre azt is ráírta, hogy „székely ízek”. A főfogyasztóvédő akkor azt mondta: nem létezik olyan, hogy „székely íz”. De ezen kívül is rengetek bosszúságot okozott Háromszéken a magyar feliratok kifüggesztése vagy a román fordítás hiánya miatt.

Hirdetés