A két jó barát | Fotó forrása: Mircea Diacon Facebook-oldala
Sayonara!
Timi
2019. február 12. kedd, 18:55
Az biztos, hogy senkinek nem fog hiányozni a Beszterce-Naszód megyébe áthelyett Mircea Diacon.

Ki gondolta volna, hogy a magyargyűlölő perelőbajnok, Dan Tanasă blogján örömhírt is olvashatunk? Ez az értesülés márpedig tőle származik: áthelyezték Mircea Diacon főfogyasztóvédőt Kovászna megyéből Beszterce-Naszódra. A Dan Tanasával azonos nézeteket valló Diacon már új tisztségével szerepel az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján, míg helyére ideiglenesen – a honlap szerint – Kese Erika Kinga került.

Dan Tanasă persze nem örül elvbarátja áthelyezésének és a tőle megszokott módon a magyarokat, pontosabban az RMDSZ-t okolja az áthelyezésért. Szerinte a Szociáldemokrata Párt (PSD) az RMDSZ kedvében akart járni, ezért mozdította el Diacont. A háromszéki magyar elöljárók, pártszínezettől függetlenül valóban kérvényezték menesztését a kormányfőtől, miután többször is átlépte hatáskörét, verekedésbe keveredett, ittasan vezetett, és állandóan fenyegette a székely identitást felvállaló cégeket. Korábban azért rúgták ki a rendőrségtől, mert egy előzetesben levő nő feljelentette nemi erőszak kísérletéért.

Sok emlékezetes ügye volt, magyargyűlölete viszont akkor érte el az abszurd határát, amikor leszedette a taxikról a SIC matricákat és egy unitárius tábort is megbírságolt, amiért nem volt román táborszabályzat.

Egy hónappal ezelőtt még arról volt szó, hogy előléptetik a hat megyét felügyelő, brassói regionális fogyasztóvédelmi főfelügyelőség élére. Ezt a titulust viszont – Dan Tanasă értesülése szerint – Onica Csaba veszi át.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29910
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.