A két jó barát | Fotó forrása: Mircea Diacon Facebook-oldala
Sayonara!
Timi
2019. február 12. kedd, 18:55
Az biztos, hogy senkinek nem fog hiányozni a Beszterce-Naszód megyébe áthelyett Mircea Diacon.

Ki gondolta volna, hogy a magyargyűlölő perelőbajnok, Dan Tanasă blogján örömhírt is olvashatunk? Ez az értesülés márpedig tőle származik: áthelyezték Mircea Diacon főfogyasztóvédőt Kovászna megyéből Beszterce-Naszódra. A Dan Tanasával azonos nézeteket valló Diacon már új tisztségével szerepel az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján, míg helyére ideiglenesen – a honlap szerint – Kese Erika Kinga került.

Dan Tanasă persze nem örül elvbarátja áthelyezésének és a tőle megszokott módon a magyarokat, pontosabban az RMDSZ-t okolja az áthelyezésért. Szerinte a Szociáldemokrata Párt (PSD) az RMDSZ kedvében akart járni, ezért mozdította el Diacont. A háromszéki magyar elöljárók, pártszínezettől függetlenül valóban kérvényezték menesztését a kormányfőtől, miután többször is átlépte hatáskörét, verekedésbe keveredett, ittasan vezetett, és állandóan fenyegette a székely identitást felvállaló cégeket. Korábban azért rúgták ki a rendőrségtől, mert egy előzetesben levő nő feljelentette nemi erőszak kísérletéért.

Sok emlékezetes ügye volt, magyargyűlölete viszont akkor érte el az abszurd határát, amikor leszedette a taxikról a SIC matricákat és egy unitárius tábort is megbírságolt, amiért nem volt román táborszabályzat.

Egy hónappal ezelőtt még arról volt szó, hogy előléptetik a hat megyét felügyelő, brassói regionális fogyasztóvédelmi főfelügyelőség élére. Ezt a titulust viszont – Dan Tanasă értesülése szerint – Onica Csaba veszi át.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29910
Létezik-e szerelem első látásra, működhet-e a távkapcsolat, számít-e a korkülönbség, áthidalható-e a hűtlenség? – keressük a választ Szabados Andrea párterapeutával. A párkapcsolatok nem működnek maguktól, figyelmeztet, ezért jobb beszélni róla.
Az állami bányavállalatnak elege lett abból, hogy ide járnak a katasztrófaturisták fotózkodni.
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.