A két jó barát | Fotó forrása: Mircea Diacon Facebook-oldala
Sayonara!
MTímea
2019. február 12. kedd, 18:55
Az biztos, hogy senkinek nem fog hiányozni a Beszterce-Naszód megyébe áthelyett Mircea Diacon.

Ki gondolta volna, hogy a magyargyűlölő perelőbajnok, Dan Tanasă blogján örömhírt is olvashatunk? Ez az értesülés márpedig tőle származik: áthelyezték Mircea Diacon főfogyasztóvédőt Kovászna megyéből Beszterce-Naszódra. A Dan Tanasával azonos nézeteket valló Diacon már új tisztségével szerepel az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján, míg helyére ideiglenesen – a honlap szerint – Kese Erika Kinga került.

Dan Tanasă persze nem örül elvbarátja áthelyezésének és a tőle megszokott módon a magyarokat, pontosabban az RMDSZ-t okolja az áthelyezésért. Szerinte a Szociáldemokrata Párt (PSD) az RMDSZ kedvében akart járni, ezért mozdította el Diacont. A háromszéki magyar elöljárók, pártszínezettől függetlenül valóban kérvényezték menesztését a kormányfőtől, miután többször is átlépte hatáskörét, verekedésbe keveredett, ittasan vezetett, és állandóan fenyegette a székely identitást felvállaló cégeket. Korábban azért rúgták ki a rendőrségtől, mert egy előzetesben levő nő feljelentette nemi erőszak kísérletéért.

Sok emlékezetes ügye volt, magyargyűlölete viszont akkor érte el az abszurd határát, amikor leszedette a taxikról a SIC matricákat és egy unitárius tábort is megbírságolt, amiért nem volt román táborszabályzat.

Egy hónappal ezelőtt még arról volt szó, hogy előléptetik a hat megyét felügyelő, brassói regionális fogyasztóvédelmi főfelügyelőség élére. Ezt a titulust viszont – Dan Tanasă értesülése szerint – Onica Csaba veszi át.  

comments powered by Disqus
A 45 éves aradi hegymászó három napja tűnt el.
Nincs más dolgunk, mint bekészíteni a popcornt.
Közeledik az államfőválasztás és van egy sor hasonlóság korábbi helyzetekkel. De újdonság is akad, persze.
A bíróság visszaeső bűnözőként kezelte a 64 éves férfit.
A Kreml érdeke, hogy a caracali tragédiát összekapcsolják a deveselui rakétabázissal és az Egyesült Államokkal.
Elveszítheti szülei házát a faipari óriással pereskedő Neuer Weg Egyesület alelnöke.
A Tomcsa Sándor Színház tagja csütörtök délután, 42 évesen hunyt el súlyos betegsége következtében.
Akkor mégis mi a fenének nem vehetik birtokukba a sofőrök? Nem hisszük, hogy van rá észszerű magyarázat...
A román gazdaság azért működőképes, mert a jól végzett munka évszázadok óta beépült a Bánság és Erdély létezési modelljébe és természetébe, propaganda és fellengzős dicsekvés nélkül.
A munkaképes lakosság csaknem negyede hiányzik az országból.
Újabb vitaindító elképzelés született, melyet a diákok máris elleneznek.
A Román Nemzeti Bank (BNR) szerint az ország küladóssága 2019. július 1-jén 103,671 milliárd euró volt. Románia összes termőföldje alig 75 milliárd eurót ér.