A két jó barát | Fotó forrása: Mircea Diacon Facebook-oldala
Sayonara!
Timi
2019. február 12. kedd, 18:55
Az biztos, hogy senkinek nem fog hiányozni a Beszterce-Naszód megyébe áthelyett Mircea Diacon.

Ki gondolta volna, hogy a magyargyűlölő perelőbajnok, Dan Tanasă blogján örömhírt is olvashatunk? Ez az értesülés márpedig tőle származik: áthelyezték Mircea Diacon főfogyasztóvédőt Kovászna megyéből Beszterce-Naszódra. A Dan Tanasával azonos nézeteket valló Diacon már új tisztségével szerepel az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján, míg helyére ideiglenesen – a honlap szerint – Kese Erika Kinga került.

Dan Tanasă persze nem örül elvbarátja áthelyezésének és a tőle megszokott módon a magyarokat, pontosabban az RMDSZ-t okolja az áthelyezésért. Szerinte a Szociáldemokrata Párt (PSD) az RMDSZ kedvében akart járni, ezért mozdította el Diacont. A háromszéki magyar elöljárók, pártszínezettől függetlenül valóban kérvényezték menesztését a kormányfőtől, miután többször is átlépte hatáskörét, verekedésbe keveredett, ittasan vezetett, és állandóan fenyegette a székely identitást felvállaló cégeket. Korábban azért rúgták ki a rendőrségtől, mert egy előzetesben levő nő feljelentette nemi erőszak kísérletéért.

Sok emlékezetes ügye volt, magyargyűlölete viszont akkor érte el az abszurd határát, amikor leszedette a taxikról a SIC matricákat és egy unitárius tábort is megbírságolt, amiért nem volt román táborszabályzat.

Egy hónappal ezelőtt még arról volt szó, hogy előléptetik a hat megyét felügyelő, brassói regionális fogyasztóvédelmi főfelügyelőség élére. Ezt a titulust viszont – Dan Tanasă értesülése szerint – Onica Csaba veszi át.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29910
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.