Senkinek nem hiányzik a rejtélyes ötezer euró, amit a pápa balázsfalvi szentmiséjén találtak

Csak nekünk furcsa, hogy nem jelentkezett senki egy ilyen vaskos borítékért?
Hirdetés

Eltelt két hónap II. Ferenc pápa romániai látogatása óta, így annak, aki rejtélyes körülmények között elhagyott ötezer eurót a balázsfalvi Szabadság mezején, bőven lett volna ideje jelentkezni a rendőrségen, és visszaszerezni a csekélynek aligha mondható összeget.

A VIP-meghívottak számára fenntartott férfimosdóknál egy görög katolikus pap talált rá a borítékra, aki hivatása szellemiségének megfelelően nem vágta zsebre, hanem átadta a rendőrségnek. Az Agerpres két hónappal az eset után rákérdezett a Fehér megyei rendőrségnél, mi lett a sorsa a pénznek, így kiderült, az ég világon senki nem jelentkezett érte. A pénzt a balázsfalvi rendőrségen helyezték el, továbbra is ott tud jelentkezni az, aki hitelt érdemlően bizonyítani tudja, hogy az övé. Egy kis magyarázatot sem ártana, ha adna, ugyan, mit akart azzal a pénzzel csinálni a pápai látogatás napján. Ha továbbra sem jelentkezik senki, az összeg állami tulajdonba kerül.

Balázsfalván 100 ezren,  a VIP-szektorban pedig több ezren követték figyelemmel a pápa szentmiséjét, a lehetséges tulajdonosok köre tehát meglehetősen tág.

Hirdetés