Már augusztus van, de egy vendéglőben még mindig karácsonyi töltött káposztával várták a vendégeket

A fogyasztóvédők nem örültek annyira a túlkoros ételnek.
Hirdetés
 

Egy jó sonka vagy egy minőségi, hordóban érlelt whisky rendszerint kimondottan jobb minőségűvé válik az idő múlásával, egy lugosi vendéglőben azonban úgy gondolták, kipróbálják az „érlelést” a töltött káposzta esetében is. Így aztán a karácsonyra készített, de megmaradt adagokat lefagyasztották, abban reménykedve, hogy a vendégeknek nem tűnik föl: veterán fogást kaptak.

A fogyasztóvédők azonban nem díjazták a vendéglősök újítását, úgyhogy szombati razziájuk során egy másik, szintén lugosi vendéglővel együtt egyrészt összesen 30 ezer lejes bírságot róttak ki rá, száz kilogrammnyi, nem megfelelő minőségű alapanyagot vagy ételt pedig elkoboztak.

Sorin Susanu, a fogyasztóvédelmi hatóság temesvári területi kirendeltségének vezetője elmondta, elképesztő állapotokat találtak a két vendéglő konyháján: rengeteg lejárt szavatosságú vagy szakszerűtlenül tárolt alapanyagra, a húsok jelentős részén nem tüntették fel a származási helyet és azt, mikor szerezték be, emellett a levest is a padlón tárolták.

A higiéniával is problémák voltak, és egyik helyen sem fertőtlenítették a tojást.

Aki esetleg kíváncsi lenne a matuzsálemi korú töltött káposztára, annak rossz hírünk van: a problémák orvoslásáig mindkét vendéglőt bezáratták.

Hirdetés