Parasztvakításnak tartják a civilek az oktatási miniszter leváltását

Örülnek Ecaterina Andronescu oktatási miniszter menesztésének a Mentsétek meg a gyermekeket szervezetnél, azzal is tisztában vannak ugyanakkor, hogy ez nem old meg semmit.
Hirdetés

A civil szervezet közleményben fejezte ki elégedettségét a szerintük az empátia hiányáról és inkompetenciáról egyaránt tanúbizonyságot tévő Andronescu leváltásával kapcsolatban, rámutattak azonban, hogy az ágazat súlyos problémáit semmiképp sem lehet politikai szankciókkal és látszatmegoldásokkal orvosolni. Szerintük ehhez átgondolt politikára és hosszú távú programokra lenne szükség.

Magyarán, igaz, hogy a fejétől büdösödik a hal, de a tapasztalatok szerint ez a halacska minden fejtől egyre penetránsabb bűzt áraszt.

Példaként a vidéki településeken élő kisdiákokat említik, akik közül sokan azért hagyják ott a sulit, mert egyszerűen nincs mivel bejárniuk az iskolával is rendelkező, környező nagyobb településekre.

A szervezet állásfoglalása végén határozottan felszólítja az Ecaterina Andronescut menesztő Viorica Dăncilă kormányfőt, vegye végre komolyan az oktatásügyet, és tegyen egy rendes fejet a halra.

Hirdetés

Végül pedig egy arany igazság tőlük: az oktatási tárca a legfontosabb minisztérium minden, a közérdeket szem előtt tartó országban.

Bizony.

Hirdetés