Nem elég a caracali ügy, belülről is aláássák a román rendőrség megtépázott hírnevét

Naná, hogy fegyelmi vizsgálat indult a rendszert Facebookon szidó rendőrnő ellen.
Hirdetés

Mégis, hogy képzelte? – valószínűleg ezt gondolhatták Andrada Voicu felettesei, akik fegyelmi eljárást kezdeményeztek ellene, miután a Facebookon szóvá merte tenni a román rendőrségnél uralkodó sanyarú állapotokat. A belülről érkezett kritika valószínűleg nem hiányzott a caracali gyilkosság körüli bénázások miatt amúgy is megtépázott hírnevű román rendőrségnek.

A Paşcani-i rendőrnő azután kezdte felemelni hangját a rózsásnak cseppet sem mondható körülmények ellen, hogy balesetezett a szolgálati autójával. Amiről be is számolt egy posztban a Facebookon, nem titkolva az elavult rendőrautók állandó műszaki gondjait, sőt,

„a halál autóinak” nevezve a terepre szánt rendőrségi gépkocsikat.

És nem elégedett meg ennyivel, egy következő posztban már rímbe szedve kritizálta a rendszert, többek között azt írva, hogy működtetői „beteggé teszik” a román társadalmat.

Nos, a kiállásra meg is lett a válasz, Iași megyei felettesei fegyelmi eljárást indítottak ellene azzal az indoklással, hogy bejegyzéseivel árt a rendőrség jó hírnevének. (Ha egyáltalán lenne ilyen.)

Andrada Voicu azonban nem adja fel – lehet, hogy ő lesz a nőnemű Marian Godină –,

az ellene indított fegyelmi eljárásról is beszámolt a Facebook népének és a szokásos kritika sem maradt el: „ez egy olyan rendszer, ahol ha meg akarsz szólalni, azon percben ököllel tömik be a szádat”.

Hirdetés

Nem kizárt, hogy az utóbbi húzás még a kritikánál is jobban árt a Román Rendőrség amúgy is megtépázott jó hírének.

Hirdetés