Míg Untold-falvát csinosítják, beomlott a kellős közepén található sporthotel egy része

Nem történt nagy baj szerencsére, de rossz belegondolni, hogy mi lett volna ha az építőmunkások egy nappal később „akcióznak”.
Hirdetés

Rejtélyes baleset történt a csütörtökön kezdődő Untold fesztivál sétatéri birodalmának kellős közepén, a hónapok óta felújítás alatt álló sporthotelben. Sajtóértesülések szerint a hotel felújításával bajlódó munkások az egykori liftakna lebontásán dolgoztak, amikor beomlott egy mennyezetrész (a bzc.ro szerint egy emelet, a monitorulcj.ro két emelet beomlásáról ír, a rendőrség bedőlt betonlapokról nyilatkozott).

Az esetről nem sokat lehet tudni, a Sétatér gyakorlatilag le van zárva a fesztiválkészültség miatt, bár a biztonságiak továbbra is beengedik a jegyeiket érvényesítő fesztiválozókat az infópontokig. A szervezők nem árultak el semmit a balesetről, így a sajtónak mindössze annyit sikerült megtudni, hogy a törmelék az építőtelep áramellátását biztosító fő generátorra esett (és nem az Untold áramfejlesztőjére, ahogyan az első beszámolók írták), és hogy senki nem sérült meg. A helyszín környékén egy órával ezelőtt még úgy tűnt, zavartalanul zajlanak az előkészületek.

Vélhetően a szervezők nem akarják nagy dobra verni az esetet, ezért tartják távol a sajtót. Ha mindez akkor történik, amikor a fesztiválozók már birtokukba vették a Kolozsvár legnagyobb parkjában kialakított Untold-falvát, akkor nagyobb lett volna a baj.

A lepukkant sporthotel renoválása 2018 decemberében kezdődött, és a tervek szerint 2021-ig tart.

Hirdetés