A román mezőgazdasági miniszter meghívta az Európai Bizottságot egy jó kukoricaszedésre

Így jár, aki nem hiszi, hogy Románia a kukoricatermelés európai bajnoka.
Hirdetés

A dolog ott kezdődött, hogy nemrég az Európai Bizottság (EB) illetékes szakemberei ismét görbe szemmel kezdtek nézni Romániára, mégpedig azért, mert szerintük a mioritikus haza meghamisította a 2017-es és 2018-as kukoricatermésre vonatkozó adatokat. Hogy bajnokabbnak tűnjön, mi másért. Az EB szakijai kapták hát tollukat és írtak egy megrovó levelet a román mezőgazdasági minisztériumnak. Amelynek feje, ugye, régi ismerősünk, a kormorángyűlölő és juhimádó Petre Daea.

Még ki se mérgelődték magukat rendesen a különböző hazai kormányhivatalok tisztviselői, Daea mester levelét máris megírta, aranyló szavával azt is telesírta. Mert az igazság olyan értékes, mint az arany. És a miniszter úr szerint természetesen neki van igaza, nem az tollszárpercegtető uniós bürokratáknak.

Daea mester szépen elmagyarázta Európának, hogy a romániai kukoricatermelés mértékét nem holmi becslések, hanem szigorú statisztikák alapján állapítják meg. Persze, hogy vannak becslések, mint bárhol Európában. És már miért is ne lennének, mert amikor a kukorica még nem terem, hogy a fenébe lehessen pontosabb adatokat begyűjteni. Szóval, a becslők a tavalyi termést kábé 14 millió tonnára becsülték. Igen ám, de aztán jött az aratás, és kiderült, hogy hohó, nem 14, de 18 tonna kukorica termett tavaly Isten Anyjának kertjében, izé, mezein. És ezt már alaposan le lehetett statisztikázni.

Miután alaposan megmagyarázta az uniós gyanúsítgatóknak az igazságot, a miniszter úr levele végén jól megnyomta a tollat és meghívta az egész francos Európai Bizottságot meg a sajtót egy jó kis kukoricaszedésre. Akkor majd saját kezükkel és bőrükön tapasztalhatják meg, mi az igazság.

Hirdetés