A magyarellenes román sajtóval fizettetnék ki a kauflandos miccses videó elvesztett perének költségeit

Adományokat vár a Neuer Weg Egyesület.
Hirdetés

A székelyudvarhelyi miccsbotrányból hasznot húzókkal, a nacionalista sajtóval, a politikusokkal és magyarfaló blogerekkel fizettetné ki az elveszített per költségeit a Neuer Weg Egyesület és Hans Hedrich civil aktivista. De minden adománynak örülnek.

A Neuer Weg Egyesület elveszítette a „Miliţianul” néven ténykedő vlogger, Ioan Marian Eugen ellen indított pert,

melyben azt rótta fel a videó készítőjének: szándékosan vágta meg a kisfilmet, hogy manipulálja a közvéleményt. Így tudta elhitetni a nézőkkel, hogy a székelyudvarhelyi Kaufland miccsezőjében nem akarták kiszolgálni, mert románul beszélt.

A székelyudvarhelyi bíróság február 27-én zárta le az ügyet arra hivatkozva, hogy érintettség híján az egyesületnek nincs jogalapja perelni.

A civil szervezet még mindig az ítélet indoklását várja,

ezután dönt arról, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága elé vigye az ügyet. Addig is össze szeretnék szedni a hazai per költségeit, 2800 lejt, ehhez pedig adományokat várnak.

Hirdetés

Azokét is, „akik anyagilag kihasználják az erdélyi etnikumok között gerjesztett és mesterségesen fenntartott feszültségeket”. Mint írják, a nacionalista román sajtóra, a magyarellenes blogerekre, a székelyföldi gyarmatosító köztisztségviselőkre, a Népi Mozgalom Párjára (PMP), az RMDSZ-re gondolnak.

Az adományokat az alábbi számlákra várják, miután a civil szervezetét és a Hedrichét már korábban zároltatta a Holzindustrie Schweighofer:

Számlatulajdonos: Szapanyos Árpád
IBAN (lej): RO95OTPV320000277194RO02
IBAN (euró): RO52OTPV320000277194EU02
BANK: OTP BANK ROMANIA
​​​​​​​SWIFT/BIC: OTPVROBU

Hirdetés