Már Franciaországból is eljönnek Erdélybe, hogy vonat tetején csapassák meg magukat az árammal

Nem volt jobb dolga egy francia állampolgárnak.
Hirdetés

Lassan kulturális hagyománnyá válik Romániában a vonat tetején elszenvedett súlyos áramütés. Olyannyira, hogy már külföldiek is művelik: ezúttal egy francia fiatalt csapott meg az áram, miközben fölmászott egy vonat tetejére a nagyenyedi állomáson.

A katasztrófavédelmet csütörtökön nem sokkal éjfél előtt értesítették, hogy az erdélyi város állomásán áramütést szenvedett egy férfi, aki felmászott egy vonatra. 

Az áldozat másod- és harmadfokú égési sérüléseket, valamint koponyatörést szenvedett. Súlyos állapotban, rohammentővel szállították kórházba.

A rendőrség szerint egy francia állampolgárról van szó, aki francia fiatalok egy csoportjával egy helyi szimpóziumra érkezett.

A beszámolókban nem szerepel, mit keresett a vonat tetején, de az utóbbi időben bekövetkezett hasonló balesetek mindegyikének oka az volt, hogy az áldozatok szelfizni akartak a szerelvényeken. 

Hirdetés

Akadt olyan eset, amikor a mostanihoz hasonlóan az áldozat életben maradt, de olyan is, amikor tragédia történt.

A jelenség elharapózása miatt a vasúttársaság felvilágosító kampányba kezdett, amelyben valósággal könyörög: senki se művelje ezt a hülyeséget, mert az áram úgy megcsaphat bárkit, hogy nem ér a felsővezetékhez.

Hirdetés