Fotó: Illusztráció
Tragédia
Timi
2018. július 13. péntek, 16:48
Nem éri meg vonatokra kapaszkodni egy Facebook-fotó kedvéért.

Áramütés ért egy 19 éves fiatalt, miután felmászott egy áruszállító vagonra a brassói vasútállomás közelében. A katasztrófavédelem és az ügyészség helyszíni beavatkozása miatt 14:40 és 15:05 között felfüggesztették a Brassó és Predeal közötti vasútvonal áramellátását.

Az első hírek arról szóltak, hogy a fiú életét vesztette, de mint kiderült: súlyos állapotban kórházba szállították. A testvérével volt, amikor átkeltek a síneken, majd felmászott a tartálykocsira.

A vasúttársaság közölte: az ilyen esetekben szokásos eljárás szerint a CFR értesítette a sürgősségi ügyek felügyelőségét és felfüggesztették a vonatforgalmat a vonalon. A hatóságok vizsgálják, mi is történt pontosan.

Nem ez az első eset, hogy vonat tetején szelfiző fiatalt ér áramütés, legutóbb június végén történt hasonló, a fiatal túlélte a kalandot. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27370
Létezik-e szerelem első látásra, működhet-e a távkapcsolat, számít-e a korkülönbség, áthidalható-e a hűtlenség? – keressük a választ Szabados Andrea párterapeutával. A párkapcsolatok nem működnek maguktól, figyelmeztet, ezért jobb beszélni róla.
Az állami bányavállalatnak elege lett abból, hogy ide járnak a katasztrófaturisták fotózkodni.
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.