Omrani nem bír leállni

A CFR francia csatára az Asztana után a Maccabi Tel-Aviv elleni meccset is eldöntötte a Bajnokok Ligája selejtezőiben.
Hirdetés

Szerda estig Cosmin Tilincának hívták az európai kupákban legeredményesebb CFR-focistát, a hajdanvolt Intertotó Kupa 2005-ös kiírásában hetet vágó tordai szélsőt azonban most befogta a Marseille-ből három esztendeje importált Billel Omrani. A tavaly az Európa Ligában hármat szerző francia támadó, aki egy héttel korábban mesterhármast vágott a kazah bajnok Asztana ellen, a második selejtezőkör első mérkőzésén is győztes gólt fejelt, Ciprian Deac beadásából. 

A gól előtt és után pedig az egy hét alatt szinte megduplázódott, jó 13 ezres fellegvári közönség igazi európai kupafutballt láthatott: a Liga 1 langyos tilitolija helyett két jól szervezett csapat feszült egymásnak hatalmas iramban. Pörgött a játék, jöttek mindkét oldalon a helyzetek, de a 22. perc után több gól már nem esett, mert egyrészt Omrani másodszor már mellé fejelt, majd Mario Rondón tökéletes helyzetben taccsba lőtte a labdát, míg a három veszélyesebb izraeli lövést védte Arlauskis, a CFR kapusa.

  

A második félidőre ugyan csökkent valamit az iram, az izraeliek passzai pontatlanabbak is lettek, de a meccs hevessége az utolsó percig megmaradt. A továbbjutás majd kedden az izraeli Netanjában dől el (a Maccabi stadionjának felújítása miatt rendezik ott a meccset), és ha továbbjut a CFR, végre európai csapattal is találkozik: az észt Nomme Kaljut szerdán 5-0-ra verő skót Celtic Glasgow lehet a következő ellenfél. 

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, első mérkőzés:
Kolozsvári CFR–Maccabi Tel-Aviv 1-0
Gólszerző: Omrani (22.)

Hirdetés