Mégsem akarta „elgázosítani” a lakosságot a temesvári önkormányzat

Spicces fiatalok állították be így a történetet.
Hirdetés

Csak részben igaz a hír, miszerint a temesvári önkormányzat a napokban „gáztámadást” indított a szúnyogok és egyben a lakosság ellen. ITT írtunk arról, hogy a Fecebookra felkerült felvételek szerint a polgármesteri hivatal túlbuzgó alkalmazottai emberekre is ráfújják a rovarirtó szert egy parkban.

Farkas Imre alpolgármester szerint ez csak az egyik olvasata a történteknek: az elöljáró azt állítja, hogy az alkalmazottak szabályosan jártak el, felszólították a spicces fiatalokat a távozásra, de ezek megtagadták és fotózkodni kezdtek a gázfelhőben.

A temesvári közterületfenntartók a lakosság és a terasztulajdonosok kérésére vetették be az intenzív küzdelmet a szúnyogok ellen, és a megszokott helyett erősebb szert használtak. Ez azonban nem veszélyes az emberre, hangsúlyozták.

Virgil Musta, a temesvári járványkórház orvosa szerint a rovarirtó okozhat egészségügyi problémát: asztmarohamot, tüdősérülést, súlyos esetben akár mérgezést is. Mivel nem történt baj és feljelentést sem tett senki, a temesvári polgármesteri hivatal lezártnak tekinti az ügyet.

Hirdetés