Bukott diák ne üljön vonatra! – előásta a csatabárdot az egyetemistafóbiás miniszter

Átmenő jegyhez kötné az ingyenes utaztatást Teodorovici.
Hirdetés

Most már kezdünk arra gondolni, hogy a pénzügyminiszternek valami személyes problémája van az egyetemistákkal, különben nem cseszegetné folyton őket azzal, hogy megpróbálja rájuk húzni a CFR csődjének vizes lepedőjét.

Eugen Teodorovici nem adja meg magát a diákokkal folytatott harcban. Korábban bejelentette, hogy megvonná tőlük az ingyenes utazási kedvezményt, és miután többen is szembeszálltak vele, újabb innovatív ötlettel rukkolt elő. Azzal, hogy

csak azoknak járna a támogatás, akik minden vizsgán kielégítően teljesítenek.

Azaz megkapják az átmenőt. A bukott diákok felejtsék el, hogy ingyen jönnek-mennek a CFR-rel, és elveszik a helyet a háborús veteránoktól! Előbb kezdjenek el tanulni!

Teodorovici szerint innovatív módszerével az állam tanulásra ösztönözhetné a fiatalokat. És ezzel még nem állt le, másik ötletet is bedobott: vasúton ugyan leszűkítenék a kedvezményt, de közben kiterjesztenék más területekre.

Miért ne utazhatna a diák közúton, vagy éppenséggel hajón?

Az egyetemistafóbiás pénzügyminiszter azután állt elő ötleteivel, hogy kollégája, Răzvan Cuc szállításügyi tárcavezető is a diákokat okolta a CFR szerelvényeinek zsúfoltságáért. Ezek lefoglalják a helyeket, és nem marad mások számára, állította és bejelentette, hogy megszabott számú utazásra csökkentenék a jelenleg korlátlan ingyenességet.

Hirdetés

Petrişor Ţucă, a diákszervezetek országos egyesületének elnöke azonban ellentmondott neki. A CFR járatain csak minden 5. utas egyetemista, bizonygatja, és – hiába állítja be úgy a kormány – nem miattuk nincs hely a szerelvényeken. Hanem mert elavult az infrastruktúra, és csak a szükséges kocsik fele üzemel.

Ebben lehet valami, hisz nem csak ő mondja. A CFR-nél uralkodó siralmas állapotokról ITT írtunk.

 

Hirdetés