A nyugdíj felé tartó Tăriceanu még feltenné a koronát a karrierjére egy államfői tisztséggel

Az ALDE-vezéren kívül egy meglehetősen csinos hölgy is bejelentkezett a megmérettetésre, egy zsebpárt színeiben.
Hirdetés

Napról napra bővül az államfőjelöltek listája, jó kis meccsnek ígérkezik a novemberi voksolás. A legfrissebb hír a témában, hogy miután a baloldali elnökjelölt esélyeinek maximalizálásáról szóló tárgyalások kudarcba fulladtak, az ALDE is elindítja a saját elnökjelöltjét.

Mától tehát hivatalossá vált, hogy a nagy politikai múlttal rendelkező, 67 éves Călin Popescu Tăriceanu megpróbálja még a karrierje végén feltenni rá a koronát, de

kérdés, hogy mi történik majd a kormánykoalícióval a választások után. Tăriceanu ma meg is jegyezte, számára hatalmas csalódást jelentett, hogy a PSD végül úgy döntött, hogy Vioricăi Dăncilát elindítja

a megmérettetésen, és azt sem rejtette véka alá, hogy bizony veszélybe került a szocdemekkel kötött együttműködés.

Tăriceanut egyébként egyáltalán nem szabad leírni

a friss felmérések szerint a volt miniszterelnök ugyanis a második helyen végezne a prezidenciális alfahím Klaus Iohannis mögött.

Kíváncsian várjuk egyébként azt is, hogyan teljesít majd a szekusmúltú üzletember-politikus Dan Voiculescu köpönyege alól kibújt Humanista Erő Pártjának (Partidul Puterii Umaniste) a csinos jelöltje, Ramona Ioana Bruynseels. Róla egyelőre annyit tudunk, hogy dolgozott a kormánynál tanácsadóként.

Hirdetés

A jelöltek eddigi listája itt érhető el, a legfrissebb közvélemény-kutatás pedig itt

 

Hirdetés