Nem elég, hogy péppé verték, még fájdalomdíjat is követeltek a román juhászok a világbajnok belga motorostól

A kolibicai rémtörténet újabb részleteire derült fény.
Hirdetés

Turisták százait hozta el Romániába az a belga férfi, akit múlt héten szinte agyonvertek a kolibicai juhászok. (A felháborító esetről ITT írtunk.) A 61 éves Michel Dumoulin 23 éve él hazánkban: miután első látásra beleszeretett, Nagybányán telepedett le.

Az egyébként világbajnok enduro motoros a Radnai-havasokban sem most járt először és jó ismerője a Borgói-hegységnek, a Kolibica-tónak és környékének is. Múlt héten egyik besztercei barátjával és annak 14 éves fiával motoroztak el a Besztercétől 40 kilométerre található mesterséges víztározóhoz, ahol a tragikus eset történt.

Melynek pikantériája, hogy a külföldi áldozat az őt szinte agyonverő juhászokat is ismerte valamennyire, a hegyekbe menve ugyanis besztercei társával elbeszélgettek velük, sőt, sajtot is rendeltek tőlük. Ezért is ragaszkodott hozzá, hogy emberi, civilizált módon rendezze az ügyet, amikor a motoroktól megijedt lovak felborították a szekeret.

Nos, nem sikerült, a pásztorok botjaikkal nekiestek és szinte halálra verték,

súlyos fejsérüléseket okozva. Az eset részleteiről barátja, Mihaita Comura Noghi számolt be a Facebookon, újabb kisvideókkal fűszerezve az amúgy sem leányregénynek való, bizarr történetet.

A besztercei férfi azt állítja, azért nem sietett barátja segítségére, mert kiskorú fiát védte. És inkább kihívta a rendőrséget, illetve

a filmezés mellett döntött, hogy dokumentálni tudja a történteket.

Hirdetés

A rendőrök ki is mentek és testi sértés mellett most fogvatartás miatt is nyomozhatnak, az agresszorok ugyanis nem voltak hajlandók csak úgy elengedni áldozatukat:

500 eurót követeltek tőle egy eltört szekérrúdért.

Honfitársainknak végül más fizetség jutott: előzetes letartóztatásban vannak, miután az áldozat bűnvádi feljelentést tett ellenük. Sokak megnyugvására, a helyiek szerint ugyanis az agresszivitásukról híres juhos gazdák évek óta rettegésben tartják a Kolibica-tó környékét.

Mely Erdély egyik legfestőibb vidéke, bár most sokan attól tartanak, hogy a történtek miatt a jövőben inkább elkerülik a turisták.

Hirdetés