Fotó forrása: Bistriteanul.ro
Helló, turiszt!
papmeli
2019. július 19. péntek, 14:18
Kolibicán estek neki botokkal a külföldi motorosnak.

Lényegesen megváltozhatott a véleménye kies kis hazánkról annak a belga állampolgárnak, aki pár éve fülig szerelmes lett Romániába. Méghozzá annyira, hogy hozzá is kötötte az életét: ideköltözött és Nagybányán él.

És előszeretettel kirándul, csütörtökön például Kolibicán motorozott két besztercei haverjával a víztározó lenyűgöző környékén. Pechére, ugyanis a közelben legelt két szekér elé fogott ló is, az állatok pedig megijedtek a motorok zajától és felborították a szekeret.

Belga barátunk – hiába próbálták lebeszélni a helyi viszonyokat jobban ismerő beszterceiek – a civilizált világ normái szerint ragaszkodott hozzá, hogy odamenjen a szekeresekhez és bocsánatot kérjen a kellemetlenségért, esetleg megfizesse az okozott kárt.

Ennyi kellett! A barátságosnak cseppet sem mondható borgói juhászok nekiestek, és botjaikkal addig ütötték, míg szinte agyonverték. Kórházba került sérüléseivel, több sebét össze kellett varrni. De az eset komoly lelki traumát is okozhatott, nem vennénk rá mérget, hogy továbbra is ugyanúgy imádja Romániát.

Az esetről készült videót csak erős idegzetűeknek ajánljuk.
  

 

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.