Az amerikai nagykövet után egy olasz focista is a pocsék román utak miatt szörnyülködött

A Bukaresti Dinamo játékosának az életkedve is elment a román közlekedési infrastruktúra hiányosságai miatt.
Hirdetés

 

Újabb külföldit sikerült elborzasztani a hihetetlenül elmaradott romániai útviszonyokkal: Mattia Montini, a Bukaresti Dinamo labdarúgócsapatának 27 éves olasz csatára fakadt ki, miután végig kellett szentségelnie a Bukarest-Törcsvár távot.

A Digi Sport beszámolója szerint Montini annyit hallott már a Drakula-legendáról, hogy meg akarta nézni végre a híres törcsvári kastélyt, ahol a legendák szerint (de valójában persze nem) a vérszívó gróf  élt.

Nosza, barátnőjével együtt autóba is szállt, és útnak indult.

Vagyis útszerűnek.

Merthogy autópálya nincs, a meglevő útszakasz pedig hihetetlenül zsúfolt. És a minősége sem mindig a legkifogástalanabb.

„Bukaresttől hat órát tartott az út odáig – ez nagyon sok. Amikor megérkeztünk, minden kedvünk elment attól, hogy meglátogassuk a helyet, bár a kastély és a környéke gyönyörű” – mondta a csalódott sportoló, aki szerint a hely megérdemelné, hogy normális út vezessen oda.

Hirdetés

És igaza is van, hiszen a Bukarest és Törcsvár közötti, valamivel több mint 180 kilométeres távot elméletileg 3 óra 18 perc alatt is meg lehetne tenni autóval. Ehhez képest elmondása szerint neki ennek pont a kétszeresébe telt, amíg elvergődött Erdélybe.

Nem ő az első, aki emiatt panaszkodik: Hans Klemm amerikai nagykövet a közelben, Barcarozsnyón jegyezte meg szombaton, hogy nagyon hiányzik már a régióból az autópálya és a vasút fejlesztése.

 

Hirdetés