Nagy Testvér
béel
2019. július 21. vasárnap, 10:32
Hans Klemm is beszólt az erdélyi autópályák hiánya miatt
 

Nem teszik ki a román hatóságnak a jelenleg a térségben legnagyobb befolyással bíró, és ezért Bukarest által legfőbb igazodási pontnak tekintett nagyhatalom, az Egyesült Államok bukaresti nagykövetének legutóbbi, a romániai infrastruktúrával kapcsolatos véleményét,

Hans Klemm, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete szombaton a festői Barcarozsnyón vett részt egy filmfesztiválon, és ez alkalommal beszédet is mondott. 

Abban pedig megjegyezte: lenyűgöző, mennyire élettel teli város Brassó, annak ellenére, hogy nem érhető el autópályán.

„Még mindig nehéz eljutni nem csak Brassóba, nem csak Barcarozsnyóra, hanem általában Erdélybe. Romániában nagy szükség van az infrastruktúrára. (…) Közlekedési összeköttetések és autópálya nélkül, fejlesztése szoruló vasúti hálózattal csodálatos számomra, mennyire élettel teli Brassó” - vágott oda a román illetékeseknek a nagykövet.

Aki lehet, hogy ezzel arra utalt finoman, hogy az amerikai cégek nagyon szívesen részt vennének a romániai autópálya-hálózat kiépítésében és a vasúti fejlesztésekben – már persze akkor, ha jól megfizetik őket.

Igaz, a legutóbbi ilyen együttműködés meglehetősen rosszul sikerült, hiszen az amerikai Bechtel, amely a román NATO-csatlakozás „ellentételezéseként” kapta meg az észak-erdélyi autópálya megépítésének jogát, a Kolozsvárt elkerülő szakasz meg egy semmibe vezető Bihar megyei viadukt kivételével semmit sem épített meg irtózatos összegért, majd a kifizetések hiányára hivatkozva leállt az építkezéssel, és végül szerződést bontottak vele. 

comments powered by Disqus
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.