A miniszter nyilvánosan bocsánatot kért a betegektől, tehát valami nagyon bűzlik az egészségügyben

Az egy dolog, hogy ismét ledobta a láncot az egészségbiztosítási pénztár informatikai rendszere, de akkora a gáz az intézménynél, hogy a minisztérium a DNA-hoz fordult.
Hirdetés

Valami új a nap alatt? Á dehogy, csak hétfő délelőttől megint nem használhatók rendesen az egészségügyi kártyák, pedig pénteken – 19 nap után! – valahogy sikerült beüzemelni az Országos Egészségbiztosítási Pénztár informatikai rendszerét.

Úgy látszik, hogy a 100 millió eurós cuccban szaladgáló mókuskák hétfőre megint elfáradtak, ezért

az egészségügyi miniszter ma nyilvánosan bocsánatot kért a páciensektől az egészségbiztosítási pénztár nevében.

Az intézmény amúgy nem a minisztérium égisze alatt működik, de Sorina Pintea bejelentette, szaktárca illetékesei szaglásztak egy picit a pénztár háza táján és

olyan súlyos büntetőjogi természetű cselekményeket észleltek, hogy azonnal az Országos Korrupcióellenes Ügyészséghez (DNA) fordultak.

Ennél többet nem árult el egyelőre a miniszter, de elég egyértelműnek tűnik, hogy borzasztó nagy a gáz a pénztárnál, és nem csodálkoznánk, ha az ügynek köze lenne ahhoz, hogy az informatikai rendszer rendszeresen ledobja a láncot.

És akkor tegyük még hozzá azt, hogy  Viorica Dăncilă miniszterelnök a múlt héten a CNAS-t igazgató Răzvan Teohari Vulcănescu menesztését sürgette, a pofátlanul cinikus sajtószóvivő pedig pénteken benyújtotta a felmondását, nem várta meg, hogy kirúgják.  

Hirdetés