Kártyavár
béel
2019. július 11. csütörtök, 11:21
Ismét lerohadt a informatikai rendszer.

Ismét páciensek és orvosok ezrei bosszankodhatnak csütörtökön délelőtt, miután sokadik alkalommal dobta le a láncot az Országos Egészségbiztosítási Pénztár informatikai rendszere, ezért nem használhatóak az egészségügyi kártyák.

A hírek szerint ezúttal konkrétan emberi hiba történt: felújítási munkálatok során egy munkás véletlenül elvágott egy, a szerverekhez kapcsolódó optikai kábelt.

A háziorvosok már régóta panaszkodnak, hogy a rendszer egyre többször hagy ki, és nem tudják aktiválni pácienseik kártyáit.

Az orvosok ettől még írhatnak fel vényeket, de persze csak a hagyományos módon, kézírással. Ez azért rizikós, mert ilyenkor az orvos nem tudja ellenőrizni, hogy a betegnek van-e biztosítása vagy nincs.

A biztosító informatikai rendszere 100 millió euróba került, ezért az egészségügyi minisztériumnak eszébe sem jut lecserélni a drága pénzért vett cuccost, bármilyen pocsékul is működik.

comments powered by Disqus
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.