Elég jól néz ki a dél-erdélyi autópálya két szakasza, amelyet idén adnak át, de ettől még mindig nem lesz teljes

A miniszteri ígéretekkel ellentétben még nem lehet majd Nagylaktól Nagyszebenig egyhuzamban autópályán száguldani.
Hirdetés

Egész jól haladnak az építési munkálatok az A1-es jelzésű dél-erdélyi autópálya azon két, Lugos és Déva közötti szakaszán, amelyet a tervek szerint még idén nyáron – de legkésőbb ősszel – át is adnak a forgalomnak.

A két, összesen mintegy 43 kilométeres szakasz lesz egyébként várhatóan az összes autópálya, mit idén átadnak – ellentétben a közlekedési illetékesek év eleji, 180 kilométerre vonatkozó ígéretével.

Igaz, azt már akkor sem hitte el senki.

 

 

A Lugos és Déva közötti szakasz 3-as és 4-es ütemének átadásával szinte teljes egészében elkészül a sztráda – de csak szinte. 

Ugyanis Răzvan Cuc közlekedési miniszter július eleji bejelentésével ellentétben, miszerint a hónap végétől teljes hosszában járható lesz a sztráda, az igazság egy kicsit lelombozóbb.

Hirdetés

Létezik ugyanis egy 13 kilométeres szakasz Holgya és Marzsina között, ahol az autópálya még csak a tervek szintjén létezik. 

Itt ugyanis a dimbes-dombos vidék miatt alagutakat kellene fúrni, de az illetékes hatóságok hat éve, az építkezés kezdete óta hanyagolták a munkálatokat. Olyannyira, hogy az alagutak megépítésére csak idén június végén írták ki a pályázatot.

A két alagút hossza mintegy 2,13 kilométer lesz.

A megépítésükig viszont még sok idő eltelik, és az autósoknak sokat kell idegeskedniük a hiányzó, valamivel több mint tíz kilométeres autópálya-szakasz miatt.

Hirdetés