Bemanelézta az Electric Castle-t – kitiltották az észt DJ-t a bonchidai fesztiválról

Nem jött be a román mulatós zene a Bánffy-kastély tövében.
Hirdetés

Vagyis: „Köszönjük, Tommy Cash, életed utolsó fellépését az Electric Castle-en!”

Ezzel a mondattal búcsúztak „örökre” a bonchidai fesztivál szervezői a Facebookon az észt DJ-től rögtön péntek esti performansza után. Ennél egyértelműbben nem is jelezhették volna a szervezők, hogy Tommy Cash-t többé nem hívják meg a Szamos partjára potmétereket tekergetni.

Cash bűne az volt, hogy a szettjébe – tudjuk: a DJ-k kiállnak egy színpadra és jó esetben nyomkodnak pár gombot, de általában bedugnak egy pendrive-ot a megfelelő kütyübe, ezt hívják élő koncertnek –, szóval a szettjébe beleszőtte a romániai partikon elképesztően népszerű lakossági turbó-elektro-orientál-mulatós műfaj, a manelé egyik legnagyobb 🙂 sztárja, Adrian Minune egyik gyöngyszemét.

Vagyis a Bánffy-kastély tövében önfeledten bulizó fiatalok egyszer csak azon kapták magukat, hogy nem tudják: sírjanak vagy nevessenek, amikor az elektromix egyszer csak átúszott Minune primitív dallamaiba. A helyszíni videók szerint a tömeg egy része azonnal elkezdte énekelni a magasröptű szöveget, a másik része meg lemerevedve nézte a színpadot, esetleg telefonjával megörökítette a váratlan intermezzót.

Az már csak hab a tortán, hogy néhányan a kulturális szokszínűség lábbal tiprásával, sőt: RASSZIZMUSSAL vádolták kommentben a fesztivál szervezőit.

Hirdetés

Na de úgy tűnik, hogy ami gond nélkül lemehet Konstancán, arra nem nagyon van igény Kolozsvár környékén. Nemrég ugyanis a tengerparti város mellett lezajlott, az EC-nál jóval inkább kereskedelmibb konzumzenére épülő, így kissé más típusú közönséget vonzó Neversea fesztiválon egy svéd DJ bejátszotta Adrian Minune ugyanazon dalának egy részét, de ott a közönség általános üdvrivalgással fogadta a gesztust.

És akkor következzen A MŰ, ami kiverte a biztosítékot (csak erős idegzetűek katintsanak):

 

 

 

Hirdetés