Tessék vigyázni, a román aszfaltbetyárok mindent leaszfaltoznak, amit érnek

„Ahogy nálunk aszfaltoznak, nem aszfaltoznak úgy sehol” sorozatunk újabb része következik.
Hirdetés

Nem kellett sokat várni, alig pár hét csend után ismét akcióba léptek kedvenc útépítő munkásaink, a fekvőrendőrt is leaszfaltozó aszfaltbetyárok. Abban nem vagyunk biztos, hogy Zsilvásárhelyen is ugyanaz a csapat látott munkához, mint múlt hónapban Suceava megyében, a munkamódszer azonban azonos, ugyanazon az egyetemen tanulhatták.

A Suceava megyei Fălticeni június végén került be a hírekbe amiatt, mert egy útfelújítás során a fekvőrendőrt is leaszfaltozták a munkások. Most Zsilvásárhely egyik városnegyedében figyeltek fel újra az egyedi, egyelőre csak Romániában látott munkamódszerre.

Fotó: Digi 24

A Zsil-völgyi aszfaltbetyárok már csak azért sem fáradoztak a fekvőrendőrök felszedésével, mert azokat alig két hete fektették le, épp a környékbeliek kérésére. Most újra kérhetik, a rájuk öntött aszfalt miatt egyetlen sofőrnek sem szúrnak majd szemet és bírnak rá a lassításra.

Hirdetés

Sőt, hamarosan a teljes munkálatot megismételhetik a kreatív útépítők, hiszen az így leöntött aszfalt megrepedezik, állítják a szakemberek. Marcel Romanescu polgármester szerint nem fognak addig várni, a leaszfaltozott fekvőrendőröket felszedik, újabb aszfaltréteget öntenek alájuk, majd visszateszik, ezúttal a friss útburkolatra. Miért ne dolgoznának kétszer, ha lehet?

A románok aszfaltozási tehetségének nem ez az egyetlen bizonyítéka, az említett Suceava megyei eset mellett még ITT és ITT írtunk eredeti aszfaltozási ötletekről.

Hirdetés