Halálra ijesztett egy idős nőt a balesettel riogató telefonos csaló

A módszer régi, de talán soha nem járt ilyen drámai következménnyel.
Hirdetés

Az úgynevezett „baleset-módszerről” több alkalommal is írtunk már: a csaló telefonon hívja fel a kiszemelt áldozatot, hivatalos személynek adja ki magát és azt állítja, hogy a hívott személy közeli rokona súlyos balesetet szenvedett és a sürgős műtétre pénzt kérnek egy számlaszámra.

Így járt az a szerencsétlen, 64 éves Vaslui megyei asszony is, akinek azt próbálták beadagolni, hogy a 16 éves unokája balesetet szenvedett, mindkét lábát szétzúzta. A csaló egy magát orvosnak kiadó társát is bevonta a beszélgetésbe, aki 20 000 lejt kért az asszonytól az azonnali műtétre.

A nő annyira megijedt, hogy átadta a telefont a férjének, kiment a ház elé, mert rosszul érezte magát, leült egy padra és elvesztette az eszméletét. Férje azonnal mentőt hívott, de az orvosok már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A rendőrség is, a média is számtalanszor felhívta a figyelmet, beszámolt ezekről a csalási esetekről, és kérte a lakosságot: tájékozódjanak, mielőtt pénzt adnának ki a kezükből — hiszen az ilyen jellegű bűncselekmények elkövetői igen meggyőzőek, kiválóan tudják manipulálni áldozatukat, és épp emiatt számos esetben járnak sikerrel.  

Hirdetés