Messze gurult az orvosok gyógyszere, amikor meghallották, hogy álbetegeket küldene rájuk a miniszter

Álorvosok után álbetegek – így élünk mi.
Hirdetés

Valljuk be, első ránézésre is hajmeresztőnek tűnt Sorina Pintea egészségügyi miniszter ötlete, aki korrupt orvosok után kémkedő álbetegeket küldene a kórházakba, nem csoda, hogy az egészségügyi szakszervezetek úgy kiakadtak a bejelentésen, mint egy egy csapat zsémbes nagymama a postán.

Jelezték is a találékony főnökasszonynak, hogy a terve teljes mértékben illegális, és nem ártana, ha végre abbahagyná az orvosok folyamatos terrorizálását. „Már megszoktuk, hogy az egészségügyi minisztérium egyes alkalmazottai egyszerűen nem értik a jogszabályokat. A miniszter gyakorlatilag azt akarja, hogy ügynökei kiprovokáljanak egy bűncselekményt bizonyítékok begyűjtése céljából, ami a Btk. szerint törvénytelen” – mutat rá közleményében az egyik legnagyobb egészségügyi szakszervezet (Solidaritatea Sanitară).

Szerintük a sajtó is hibás amiatt, hogy a korrupció az ágazat legnagyobb problémájaként van elkönyvelve.

Megtörténhet, hogy az érdekvédelmi szervezet illetékesei nem találkoztak azzal a felméréssel,  mely szerint a megkérdezett páciensek többsége (24%) a korrupciót tartja az egészségügyi rendszer legnagyobb rákfenéjének. A közvélemény-kutatás szerint a kórházban összeszedhető fertőzések (20%), a befektetések hiánya (12,8%), sőt, a szakemberek hiánya (11,5%) is kisebb probléma ennél.

Hirdetés