Képünk illusztráció.
mint a filmekben
papmeli
2019. július 15. hétfő, 16:32
Sorina Pintea ilyen stratégiával akár belügyminiszternek is elmenne.

Egy akciófilm forgatókönyvének is beillene Sorina Pintea korrupcióellenes stratégiája. Az egészségügyi miniszter úgy szeretné elvenni az orvosok kedvét a csúszópénztől, hogy álbetegeket küld rájuk kémkedés céljából. A titkos ügynök pácienseknek

az lesz a dolguk, hogy jelentsék: kik a korrupt orvosok a romániai kórházakban.

A tárcavezető nem éri be ennyivel, egy kísérleti programot is kiterjesztene az intézményekre, melyet eddig a bukaresti Fundeni kórházban próbált ki. Itt nyilatkozatot írattak alá az orvosokkal, miszerint nem fogadnak el csúszópénzt, és a betegek tájékoztatása végett a kórház falait is teleplakátolták korrupcióellenes üzenetekkel.

Pintea szerint akadnak még „megoldatlan dolgok” a romániai kórházakban,

és bár szerinte tisztességes orvosok is akadnak, a béremelések ellenére még mindig sok a korrupt szakember. Akiknek a nővérek szolgáltatják a pluszpénzt, ugyanis ők világosítják fel a betegeket a műtét, kezelés áráról.

A miniszter filmbeillő ötletéért nem rajong a szakma,

az orvosok szerint a tárcavezető hadjáratot indított ellenük. Állítják: alig alkalmazzák már a romániai kórházakban a borítékos megoldást. Nem is indokolt, mondják, hiszen az elmúlt időszakban a orvosoknak többszörösére nőtt a bérük.

Pinteának nem ez az első akciófilmbe illő módszere az egészségügyi rendszer megreformálására. Korábban azzal került be a sajtóba, hogy rajtaütésszerűen jelent meg a különböző kórházakban, hogy ellenőrizze az ottani állapotokat.

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.