Képünk illusztráció.
mint a filmekben
papmeli
2019. július 15. hétfő, 16:32
Sorina Pintea ilyen stratégiával akár belügyminiszternek is elmenne.

Egy akciófilm forgatókönyvének is beillene Sorina Pintea korrupcióellenes stratégiája. Az egészségügyi miniszter úgy szeretné elvenni az orvosok kedvét a csúszópénztől, hogy álbetegeket küld rájuk kémkedés céljából. A titkos ügynök pácienseknek

az lesz a dolguk, hogy jelentsék: kik a korrupt orvosok a romániai kórházakban.

A tárcavezető nem éri be ennyivel, egy kísérleti programot is kiterjesztene az intézményekre, melyet eddig a bukaresti Fundeni kórházban próbált ki. Itt nyilatkozatot írattak alá az orvosokkal, miszerint nem fogadnak el csúszópénzt, és a betegek tájékoztatása végett a kórház falait is teleplakátolták korrupcióellenes üzenetekkel.

Pintea szerint akadnak még „megoldatlan dolgok” a romániai kórházakban,

és bár szerinte tisztességes orvosok is akadnak, a béremelések ellenére még mindig sok a korrupt szakember. Akiknek a nővérek szolgáltatják a pluszpénzt, ugyanis ők világosítják fel a betegeket a műtét, kezelés áráról.

A miniszter filmbeillő ötletéért nem rajong a szakma,

az orvosok szerint a tárcavezető hadjáratot indított ellenük. Állítják: alig alkalmazzák már a romániai kórházakban a borítékos megoldást. Nem is indokolt, mondják, hiszen az elmúlt időszakban a orvosoknak többszörösére nőtt a bérük.

Pinteának nem ez az első akciófilmbe illő módszere az egészségügyi rendszer megreformálására. Korábban azzal került be a sajtóba, hogy rajtaütésszerűen jelent meg a különböző kórházakban, hogy ellenőrizze az ottani állapotokat.

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.