Nem törődik a szegény szabad EU-s juhok jogaival az arabokkal cimboráló román agrárminiszter!!!

Az üzlet az üzlet.
Hirdetés

Röviden ezzel a mondással foglalható össze Petru Daea mezőgazdasági miniszter érvelése, mellyel fityiszt mutat a román juhok jogaiért aggódó nemzetközi állatvédő szervezeteknek, és az aggodalmakban osztozkodó Európai Bizottságnak.

ITT írtunk arról, hogy az állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági EU-biztos, Vytenis Andriukaitis nyílt levélben kérte a román mezőgazdasági minisztertől, hogy állítsa le a juhexportot több arab országba.

70 ezer állat eladása hiúsult volna meg, ha eleget tesz a kérésnek.

De Daea ellenáll, mert a román juh mindennél fontosabb. Kijelentette: Románia nem állítja le a 70 ezer juh exportját, ellenben fokozottan figyel az állatok szállítási körülményeire, legalábbis a romániai kikötőkben. Ezért aggódnak ugyanis az EU-s illetékesek.

Nemcsak a juhoknak, Romániának is vannak jogai, figyelmeztet Daea,

sőt, kötelezettségei is, ezért nem rúghatja fel minden kis siránkozásra a piaci szabályokat. Ráadásul a juhexport a román gazdák érdeke is, az ő munkájuk veszne kárba, ha miután felhizlalták az állatokat, most a nyakukon maradnának, tette hozzá együttérzően Daea.

Aki ezzel át is ruházta a felelősséget a szállításról gondoskodó cégre, a romániai kikötőkön kívül ennek kell garantálni az állatok jólétét. És csak legyint arra, hogy az állatvédők épp a kuvaiti vállalkozástól féltik a rakományt.

Hirdetés