Mioritik
papmeli
2019. július 11. csütörtök, 16:03
Szorult helyzetbe került a juhhívő Daea.

Hetvenezer román juh nevében szólalt fel az Európai Bizottság, pontosabban annak egyik tisztségviselője, az állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági EU-biztos, Vytenis Andriukaitis. Azt kérte Petre Daea mezőgazdasági minisztertől, hogy állítsa le a román juhok exportját több arab országba.

Románia 70 ezer juhot küldött volna arab államokba,

Kuvaitba, Qatarba vagy az Egyesült Arab Emírségekbe az augusztus 12-i Áldozati Ünnepre. Az iszlám egyik legnagyobb ünnepe, az Íd al-Adhá annak állít emléket, hogy Ábrahám fel akarta áldozni fiát Istennek.

Ilyenkor a mohamedánok áldozatot mutatnak be, többnyire bárányt áldoznak. Az Áldozati Ünnep idén augusztus 12-ére esik, erre kellene megérkeznie a román rakománynak, azonban félő, hogy az EB közbelépése miatt semmi nem lesz az üzletből.

Az EB-t nem is a több ezer állat leölése zavarja,

hanem az, hogy az utazás során sérülnének a juhok jogai (!). A 70 ezer négylábú ugyanis egyetlen, Al Shuwaikh névre keresztelt hajón utazna az arab országokba, mely a Kuweit Livestock Transport & Trading (KLTT) tulajdona.

Nos, a cég neve valóságos vörös posztó az állatvédők szemében, ők voltak azok, akik az EU-biztos közbelépését kérték a román juhok megmentése érdekében. Az állatvédők szerint ugyanis az állatok az utazás során extrém hőmérsékletnek és méltánytalan körülményeknek lennének kitéve.

 

 

Az EU-biztos nyílt levelében arra utal: jelezte már a román hatóságoknak, hogy a cég fittyet hány az állatok utaztatására vonatkozó törvényes előírásokra, és azt a biztosítékot kapta, hogy módosítják a román törvénykezést, hogy elejét vegyék az ilyen eseteknek.

A KLTT eddig többnyire Ausztráliából exportált juhokat az arab országokba, több ízben is meggyűlt a baja a nemzetközi állatvédő szervezetekkel. Számos rakományát valóságos botrány övezte, mivel hajóin sorra múltak ki az állatok.

Az aktivisták több mint egymillió állat haláláért teszik felelőssé.

Petre Daea a Mediafax megkeresésére nem kívánt nyilatkozni az ügyben, arra hivatkozva, hogy nem ismeri a témát. Eddigi tevékenységét ismerve azonban nem kizárt, hogy a juhhívő Daea – aki élő szobornak tekinti az állatot – végül lemond a nagy üzleti lehetőségről, és megmenti a román nemzeti jelképet a juhfaló araboktól.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31958
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Ilyen, amikor centimétereken múlnak emberéletek.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.
Persze, nem ingyen. Havi kábé 10 000 lejes juttatásért nem beszélnek a parlamentben egyes képviselők és szenátorok.