Na, ki keres többet Viorica Dăncilánál? Hát a beosztottja!

És ezen eléggé kiakadt a kormányfő.
Hirdetés

Gondolta volna, hogy a kormánypalotában van olyan beosztott, aki még a kormányfőnél is több pénzt visz haza? Nos van, és erre nem más jött rá, mint maga a miniszterelnök. Viorica Dăncilă a kormányfőtitkárságon fedezett fel egy alkalmazottat, akinek bére meghaladja a miniszterelnöki fizetést: havonta 27 ezer lejt visz haza.

Már nem sokáig, ugyanis a kormányfőt teljesen felháborította az eset, és meg akarja tiltani, hogy ezentúl bármekkora összeggel átcsaljanak szakembereket a privát szektorból a kormánygépezetbe. A miniszterelnök szerint ezzel magyarázható, hogy olyan alkalmazott is dolgozhat az apparátusban, aki többet keres, mint a felettese.

Sőt, Viorica Dăncilă az összes idei alkalmazási papírt hajlandó átnyálazni annak érdekében, hogy rendet teremtsen a kormánypalotában. A balhét a miniszterek vihetik el, meg kell indokolniuk miért alkalmaztak embereket csillagászati bérekkel, melyek sokszor az övékénél is magasabbak.

„Ez aberráció. Nem játszhatunk a közpénzzel” – keményített be a kormányfő, aki egyébként bruttó 24 ezer lejt keres. Nála csak Klaus Iohannis államfő apríthat többet a tejbe, ő 25 ezer lejjel az ország legjobban fizetett tisztségviselője.

De ezek szerint nem közalkalmazottja, hiszen az említett szakember (reméljük, hogy az) nálánál is többet keresett.

Hirdetés