Mutatjuk, mekkorát haladtak a Déli-Kárpátokat átszelő autópálya építésével

Ez is valami, ha azt nézzük, hogy egy évtizede csak beszélnek róla, s a kivitelezőt másfél évig keresték.
Hirdetés

Olyan időket élünk, amikor már a miniszterelnök sem érti, mi a túró történik az autópálya-építésekkel, elkezdődött a szokásos bűnbakkeresés és fenyegetőzés, de néha akad azért jó hír is a témában. Pici, de jó. Például az, hogy elkezdődött a Déli-Kárpátokat átszelő, Nagyszebent Piteşti-tel összekötő autópálya egyik szakaszán az érdemi munka – erre a hazai infrastruktúra-fejlesztéseket árgus szemekkel figyelő Pro Infrastructura Egyesület hívta fel a figyelmet.

Oké, nem kell állva tapsolni, de ha már a cövekeket leszúrták az első, Nagyszeben és Bojca közötti 13 kilométeres szakasz nyomvonalán, azt jelent(het)i, hogy valami azért mocorog. 

Az évekig tartó vacakolás után ez is valami.

Hirdetés

Persze kérdés, hogy az első munkagép mikor érkezik majd a helyszínre, de az áprilisban aláírt szerződés ugyanis 12 hónapos tervezési időszakot szab meg, a kivitelezők pedig vállalták, hogy három év alatt elkészítik az említett szakaszt.

Olcsó biztosan nem lesz: egyetlen kilométer sztráda 9,7 millió euróba fog kerülni. Aztán jönne a neheze, a Déli-Kárpátokat átszelő szakasz megépítése. Ha azt vesszük alapul, hogy az illetékesek mennyit tökölnek a sík területen zajló munkálatokkal, például Kolozsvár és Marosvásárhely között, bele se merünk gondolni, hogy ez a sztráda mikor készül el.  

Hirdetés